Töltött fegyverrel, golyóálló mellényben mászkált egy férfi a Walmartban Missouriban

külföld
2019 augusztus 10., 07:34
comments 139

Letartóztattak egy 20 éves férfit csütörtökön, miután golyóálló mellényben és töltött fegyverrel, lőszerrel megpakolva ment be egy Walmartba a Missouri állambeli Springfieldben. A Dmitriy Andreychenko nevű elkövetőt terrorfenyegetéssel kapcsolatos bűncselekményekkel vádolták meg.

photo_camera Fotó: HO/AFP

Az amerikai közvéleményt azért rázta meg különösen az eset, mert a múlt szombaton egy texasi Walmartban kezdett el lövöldözni egy terrorista, aki elmondása szerint mexikóiakat akart gyilkolni. 22 ember halt meg. Nem sokkal később Ohióban lövöldözött egy férfi, ott 9 ember és maga a lövöldöző halt meg.

A springfieldi rendőrség a csütörtöki esetről annyit közölt, hogy szerencsére egyetlen lövés sem dördült, és az elkövető célja az lehetett, hogy pánikot keltsen, de az indítékai még nem világosak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.