Töltött fegyverrel, golyóálló mellényben mászkált egy férfi a Walmartban Missouriban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Letartóztattak egy 20 éves férfit csütörtökön, miután golyóálló mellényben és töltött fegyverrel, lőszerrel megpakolva ment be egy Walmartba a Missouri állambeli Springfieldben. A Dmitriy Andreychenko nevű elkövetőt terrorfenyegetéssel kapcsolatos bűncselekményekkel vádolták meg.

Fotó: HO/AFP

Az amerikai közvéleményt azért rázta meg különösen az eset, mert a múlt szombaton egy texasi Walmartban kezdett el lövöldözni egy terrorista, aki elmondása szerint mexikóiakat akart gyilkolni. 22 ember halt meg. Nem sokkal később Ohióban lövöldözött egy férfi, ott 9 ember és maga a lövöldöző halt meg.

A springfieldi rendőrség a csütörtöki esetről annyit közölt, hogy szerencsére egyetlen lövés sem dördült, és az elkövető célja az lehetett, hogy pánikot keltsen, de az indítékai még nem világosak. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.