Az LMP külön jelöltet indít a pécsi polgármesteri posztért

„PÉCSI és ZÖLD - az LMP pécsi polgármester-jelöltje dr. KÓBOR József biofizikus, sugárvédelmi szakértő, több évtizedes környezetvédelmi szakértő/aktivista múlttal, és öt éves önkormányzati képviselői tapasztalattal rendelkezik” - posztolta a Facebookra Keresztes László Lóránt, a párt frakcióvezetője.

Azaz az LMP nem száll be az ellenzéki közösjeltölt-állításba, hanem saját versenyzőt indít.

Kóbor József Pécs főterénFotó: LMP

Keresztes hosszú posztját tulajdonképpen Kóbor saját magáról írt írása teszi ki, amelyben kifejti, azért vállalta végül a jelöltséget ismeretlenként, mert mind a Fidesz (Vári Attila), mind az ellenzék közös jelöltje, Péterffy Attila „ejtőernyősnek” számít Pécsen.

Péterffy Attilát Mellár Tamás, a Párbeszéd tagja és a helyi baloldali ellenzéki koordinációt végző Mindenki Pécsért Mozgalom és Egyesület alapítója mutatott be 2019 elején, bár személyét korábban ő sem támogatta. A volt erőműigazgató Péterffyt a Momentum, a DK és az MSZP is elfogadta.

Kóbor szerint viszont Péterffy Attila se nem pécsi, se nem zöld jelölt:

„Korábbi pécsi szakmai pályafutása egy multicég környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból igen csak bírálható (és már akkor bírált !) projektjéhez kapcsolódik, amelyik még hosszú ideig terhet fog jelenteni a városnak, és az erdőknek. Ennél nagyobb probléma, hogy az ő, illetve az általa vezetett "ellenzéki összefogás" célja tulajdonképpen nem más, mint hogy a bukott fideszes városvezetés helyett az azt megelőző, pontosan ugyanúgy megbukott garnitúrát és érdekköröket hozza ismét helyzetbe.”

Keresztes a poszt alatt egy kommentben reagál még arra, miért döntött az LMP a különutas jelölés mellett. Mint írja, a baloldali pártok a látszat ellenére nem működtek együtt az LMP-vel a közös jelölt keresésében.

Arról, hogy a nagyobb városokban verhető lehet a Fidesz az októberi választásokon, itt írtunk.