Kitiltották a marhahúst egy londoni campusról

2019 augusztus 12., hétfő 18:54
465

Kitiltotta a marhahúst a campusáról egy londoni főiskola a klímaváltozás elleni harc jegyében. A Goldsmith College az első brit felsőoktatási intézmény, ami ilyen lépésre szánta el magát.

A Londoni Egyetem részét képező Goldsmith College teljes területén tilos lesz szeptembertől marhahúst árulni, és kivetnek egy kis összegű adót a műanyagpalackos vizekre, illetve nem támogatják az egyszerhasználatos műanyag használatát – közölte az intézmény.

„Lehetetlen figyelmen kívül hagyni a szerveteknek, intézményeknek szóló egyre terebélyesedő globális felhívást arra, hogy vegyék komolyan kötelezettségeiket a klímaváltozás megállításra. A személyzet és a diákok eltökéltek arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, változtassanak a karbonlábnyom drasztikus csökkentése érdekében”

– mondta Frances Corner, az intézmény vezetője.

Az intézmény célja, hogy megújuló energiára álljon át, karbonsemlegessé váljon, azaz ne legyen több a szénkibocsátása annál, amit ellensúlyozni tud 2025-re.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) múlt heti jelentésében növényalapú étrendet és kevesebb hús fogyasztását javasolja, ami csökkentené az állatállomány miatti üvegházhatásúgáz-kibocsátás mértékét. A jelentés szerzői szerint ha az emberek változtatnak a táplálkozási, az élelmiszer-előállítási szokásaikon és az erdőgazdálkodáson, megmenthetik a bolygót a klímaváltozás súlyosabb hatásaitól.

A Goldsmith a tilalom elrendelésével csatlakozott egy sor vállalathoz és szervezethez, ami eltanácsol a húsfogyasztástól. Júliusban a WeWork nevű, 22 országban működő irodamegosztó globális társaság volt az egyik első nemzetközi nagyvállalat, amely betiltotta munkatársainak húst tartalmazó élelmiszerek fogyasztását. Frissítés: az MTI-hír állításával szemben a WeWork engedélyezi, hogy bárki ilyen ételt vigyen magával, csak a cég nem fizeti többé a húsos ételek fogyasztását. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt