Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel a hongkongi reptéren

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rohamrendőrök csaptak össze a reptéren ülősztrájkot folytató tüntetőkkel. A tiltakozók több rendőrségi jármű útját elzárták, ezután hatoltak be a rohamrendőrök a repülőtér területére, ahol paprikaspray-t is bevetettek. 

A repülőtér működésében komoly fennakadások vannak.

A 7 millió lakosú, különleges közigazgatási státusszal rendelkező városban a hónapok óta tartó tüntetéshullámot a már felfüggesztett, de egyelőre vissza nem vont, a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet váltotta ki, de fokozatosan általános kormányellenes tiltakozássá alakult. 

Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

A tüntetések a törvénytervezet visszavonása mellett már a többi között Carrie Lam kormányzó lemondását, valamint a tüntetőkkel szembeni rendőrségi akciók kivizsgálását követelik. 

A South China Morning Post beszámolója szerint a nemzetközi repülőtér vezetése kedden több mint 300 járatot törölt a légikikötőben ötödik napja zajló ülősztrájk miatt. (BBC/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!