A Facebook szerint beleegyeztél, hogy lehallgassanak

2019 augusztus 14., szerda 4:37
281

A Facebook a Bloomberg hírügynökségnek küldött közleményben ismerte be, hogy ezidáig munkatársaik bele-belehallgattak a beszélgetésekbe, amiket a gépeink bekapcsolt mikrofonjával rögzítettek. Mint írták, a Google-höz és az Apple-höz hasonlóan a múlt héten ők is felfüggesztették eddigi lehallgató gyakorlatukat.

A Facebook közleményében amúgy azt állítja, hogy a lehallgatás a felhasználók beleegyezésével történt. Pár hete még nem egészen ezt állították. A Facebook és maga Mark Zuckerberg korábban tagadta, hogy belehallgatnának a beszélgetésbe. "Önök olyan összeesküvés-elméletről beszélnek, hogy mi figyeljük, mit vesznek fel a mobiltelefonok mikrofonjai, amit aztán hirdetési tevékenységhez használunk fel. Mi nem csinálunk ilyet" - jelentette ki eskü alatt kongresszusi meghallgatásán a Facebook vezére, de a jelek szerint nem mondott teljesen igazat. A Facebook már Zuckerberg vallomása után sietett tisztázni, hogy a főnök összevissza beszél, jelezvén, hogy igenis hozzá tudnak férni a beszélgetésekhez, amennyiben a felhasználók erre "kifejezetten engedélyt adnak".

A Bloomberg beszámolója szerint amúgy a Facebook százával alkalmazott külsősöket a mikrofonok által felvett anyagok ellenőrzésére. Azokat gépi intelligencia gépelte le, nekik a leiratokat kellett összevetniük a felvételekkel. Ezt amúgy ők maguk sem tartották etikusnak, mert sem a felvételek eredetét, sem felhasználásuk célját nem ismerték. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt