Laza 495 millió forinttal támogatott az állam Rogán Cecíliához köthető sportrendezvényeket

PÉNZ
2019 augusztus 15., 17:46
comments 219

A HVG kutatta ki, hogy összesen és pontosan mennyi pénz is vándorolt az állami nagyvállalatoktól Rogán Cecília sportrendezvényeihez az elmúlt időszakban.

(Rogán Cecília vezetékneve azért lehet ismerős, mert ő Rogán Antal felesége, aki pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Orbán Viktor miniszterelnök első számú politikai megbízottja.) 

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az MVM Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és az Antenna Hungária is bőkezűen bánt a Rogán Cecíliához köthető rendezvényekkel, a HVG most viszont több hetes levélváltások végén összesítést készített ezekről az összegekről.  

Rogán Cecília és cége, a Nakama&Partners három ingyenes rendezvény, a Fitbalance Aréna Tavasz, Fitbalance Kids és Nemzeti Futóverseny védjegyeit birtokolja a Szellemi Tulajdon Hivatalának oldalán elérhető adatbázis szerint. 

Rogán Cecília és Sarka Kata idén májusban vette meg a sport- és életmódexpóként ismert Fitbalance-t, és elég hamar be is indult a szekér.

A most közölt gyűjtés alapján az MVM a három eseményre összesen 230 millió, a Szerencsejáték Zrt.-hez beérkező támogatási igények elbírálását végző Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió, míg az Antenna Hungária 60 millió forintot folyósított, ami összesen 495 millió forint. 

A cikk rámutat, hogy érdekes módon, amíg Rogán Cecília nem bukkant fel a rendezvények körül, nem dőlt így a pénz; az Antenna Hungária például korábban egyáltalán nem támogatta az eseményeket, a megelőző évben az MVM pedig nem 230 milliót küldött, hanem csak 6 milliót. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt