Laza 495 millió forinttal támogatott az állam Rogán Cecíliához köthető sportrendezvényeket

A HVG kutatta ki, hogy összesen és pontosan mennyi pénz is vándorolt az állami nagyvállalatoktól Rogán Cecília sportrendezvényeihez az elmúlt időszakban.

(Rogán Cecília vezetékneve azért lehet ismerős, mert ő Rogán Antal felesége, aki pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Orbán Viktor miniszterelnök első számú politikai megbízottja.) 

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az MVM Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és az Antenna Hungária is bőkezűen bánt a Rogán Cecíliához köthető rendezvényekkel, a HVG most viszont több hetes levélváltások végén összesítést készített ezekről az összegekről.  

Rogán Cecília és cége, a Nakama&Partners három ingyenes rendezvény, a Fitbalance Aréna Tavasz, Fitbalance Kids és Nemzeti Futóverseny védjegyeit birtokolja a Szellemi Tulajdon Hivatalának oldalán elérhető adatbázis szerint. 

Rogán Cecília és Sarka Kata idén májusban vette meg a sport- és életmódexpóként ismert Fitbalance-t, és elég hamar be is indult a szekér.

A most közölt gyűjtés alapján az MVM a három eseményre összesen 230 millió, a Szerencsejáték Zrt.-hez beérkező támogatási igények elbírálását végző Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió, míg az Antenna Hungária 60 millió forintot folyósított, ami összesen 495 millió forint. 

A cikk rámutat, hogy érdekes módon, amíg Rogán Cecília nem bukkant fel a rendezvények körül, nem dőlt így a pénz; az Antenna Hungária például korábban egyáltalán nem támogatta az eseményeket, a megelőző évben az MVM pedig nem 230 milliót küldött, hanem csak 6 milliót. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.