Angela Merkel videóüzenetben mondott köszönetet Magyarországnak

Történelem
2019 augusztus 17., 10:40
comments 372

A német kormányszóvivő az alábbi videót rakta ki szombat délelőtt:

link Forrás

Angela Merkel német kancellár a páneurópai piknikre emlékezik a felvételen, arra az alkalomra, amikor 1989 augusztus 19-én mintegy 600 NDK állampolgárt engedett ki a magyar kormány Ausztriába a vasfüggöny megnyitásával, hogy az emberek utána az NSZK-be mehessenek. 

Hamarosan teljesen megnyílt az NDK menekültjei előtt a magyar határ, és ahogy Merkel is fogalmaz, ez kulcsfontosságú volt a berlini fal lebontása, a német újraegyesítés megvalósításához. "Mindig hálásak leszünk Magyarországnak a német egységért való hozzájárulásához" - mondja többek között.

Merkel hétfőn a határnyitás 30. évfordulója alkalmából Sopronba látogat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.