Románia ismét befogad a tengerből kimentett menekülteket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az utóbbi hónapokban rendszeresen előfordul, hogy vízbefulladással fenyegetett, életveszélyben lévő embereket mentenek ki civil szervezetek hajói a Földközi-tengeren, de nincs aki befogadja őket.

Jelenleg egy spanyol hajón rekedtek sorsa megoldatlan, és az Európai Bizottság felszólította a tagállamokat, hogy osszák el őket. Az elosztás önkéntes alapon történik.

Menekülők a Proactiva csoport Open Arms nevű hajóján. A felvétel nem most, hanem még júliusban készült, amikor végül a spanyol kormány hajlandó volt befogadni a mentőhajót.Fotó: LLUIS GENE/AFP

Eddig hat ország vállalta, hogy befogadna közülük embereket,  Franciaország, Németország, Luxemburg, Portugália, Románia és Spanyolország. Románia 10 fő befogadását ígérte, humanitárius alapon.

Románia korábban is fogadott be ilyen hajókról menekülteket, eddig 11 fő érkezett meg délkeleti szomszédunkhoz. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.