Stewardessek mentették meg egy utas életét egy Spanyolországból Budapestre tartó járaton

Közleményben számolt be a Wizz Air légitársaság vasárnap délelőtt arról, hogy kis híján tragédia történt a fapados társaság egyik Spanyolországból Ferihegyre tartó járatán.

10 perccel a leszállás előtt az egyik utas rosszul lett, feltehetően epilepsziás rohama támadt, és légzése leállt. Az egyik utaskísérő megpróbálta újraéleszteni az utast, akinek az állkapcsának izmai teljesen begörcsöltek. 

„Az utaskísérő egy határozott mozdulattal szabaddá tette a légutakat, így az utas újra lélegezni kezdett, és magához tért” - áll a közleményben. 

A fedélzeten volt egy orvos, aki szintén bekapcsolódott az ellátásba; az utasra oxigénmaszkot helyeztek, a reptéren pedig már szakértő orvosi segítség várta. 

A vállalat közleménye hangsúlyozza, hogy a Wizz Air Képzési Központban nagy gondot fordítanak arra, hogy a személyzet fel legyen készítve az ilyen és ehhez hasonló esetekre. 

„Utaskísérőink professzionális kiképzése, lélekjelenléte és határozott fellépése megmentett egy életet. Büszkék vagyunk elkötelezett és minden helyzetben helyt álló munkatársainkra, akik kulcsszerepet játszottak abban is, hogy a Wizz Airt nemrég a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé válasszák” - idézi a levél Radó Andrást, a cég vállalati kommunikációs menedzserét. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.