Angela Merkel megérkezett Sopronba

külföld
2019 augusztus 19., 06:47
comments 287
photo_camera Szijjártó Péter (b2) Angela Merkellel (középen) Sopron határában. Fotó: KKM/Kovács Márton/MTI/MTVA

Helikopterrel érkezett Sopronba Angela Merkel a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára. A kancellárt Szijjártó Péter külügyminiszter fogadta a város határában, a belvárosban viszont már Orbán Viktorral is találkozhatott.

photo_camera Angela Merkel és Orbán Viktor Sopron belvárosában. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Merkel hivatala korábban jelezte, hogy a kancellár "történelmi okokból" látogat ma Magyarországra. Harminc éve történt ugyanis, hogy a piknik alkalmából megnyitották a magyar-osztrák határt, a lehetőséggel élve pedig az akkor még létező NDK több száz polgára szökött át nyugatra.

A határnyitás indította meg a Németország újraegyesítéséhez vezető folyamatot, Merkel most a német nép eziránti háláját jött kifejezni Magyarországra, melynek kormányával szóvivője tájékoztatása szerint "ismert" vitáik vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt