Trump szerint a dán miniszterelnök „utálatos” volt azzal, hogy abszurdnak nevezte, hogy az USA megvenné Grönlandot

külföld
2019 augusztus 21., 18:44
comments 446

Folytatódik Donald Trump harca Grönland ügyében.

Az amerikai elnök szerdán újságíróknak a Fehér Ház előtt azzal magyarázta, a dániai látogatásának lemondását, hogy az új dán miniszterelnök „nasty” (kb. „utálatos”) volt vele, amikor elutasította, hogy az USA megvehesse Grönlandot. Mette Frederiksen dán miniszterelnök abszurdnak nevezte Trump reményét, hogy megveheti Grönlandot, ezt a megjegyzést nevezte Trump „nasty”-nek.

„Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon nem szép módja valami közlésének”. De annyit kellett volna tenniük, hogy azt mondják nem, inkább nem tennénk ezt, vagy inkább nem beszélnénk róla” – mondta Trump, aki azt mondta, a nemzete nevében sértődött meg. „Nem hozzám beszélt, hanem az Amerikai Egyesült Államokhoz. Nem mondhatják azt, hogy »mennyire abszurd«” – mondta Trump.

photo_camera Fotó: Jim Watson/AFP

Trump egyébként állítólag magánbeszélgetésekben már azelőtt közölte, hogy nem érdekli a dániai útja, hogy ez a Grönland miatti balhé kialakult volna. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.