Trump szerint a dán miniszterelnök „utálatos” volt azzal, hogy abszurdnak nevezte, hogy az USA megvenné Grönlandot

Folytatódik Donald Trump harca Grönland ügyében.

Az amerikai elnök szerdán újságíróknak a Fehér Ház előtt azzal magyarázta, a dániai látogatásának lemondását, hogy az új dán miniszterelnök „nasty” (kb. „utálatos”) volt vele, amikor elutasította, hogy az USA megvehesse Grönlandot. Mette Frederiksen dán miniszterelnök abszurdnak nevezte Trump reményét, hogy megveheti Grönlandot, ezt a megjegyzést nevezte Trump „nasty”-nek.

„Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon nem szép módja valami közlésének”. De annyit kellett volna tenniük, hogy azt mondják nem, inkább nem tennénk ezt, vagy inkább nem beszélnénk róla” – mondta Trump, aki azt mondta, a nemzete nevében sértődött meg. „Nem hozzám beszélt, hanem az Amerikai Egyesült Államokhoz. Nem mondhatják azt, hogy »mennyire abszurd«” – mondta Trump.

Fotó: Jim Watson/AFP

Trump egyébként állítólag magánbeszélgetésekben már azelőtt közölte, hogy nem érdekli a dániai útja, hogy ez a Grönland miatti balhé kialakult volna. (New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.