Egyszerűen nem értik, hogyan mérhették el a magyar hajót, de Kozákék biztosan kiestek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megdöbbentő, amatőr hiba miatt esett ki a hazai vébéről és esett el egyben az olimpiai kvótaszerzéstől is Kárász Anna és Kozák Danuta címvédő kajakpárosa a most kezdődött szegedi vébén: a csütörtök délelőtti előfutamuk megnyerése után derült ki, hogy a hajójuk a megengedettnél jó 80 dekával könnyebb volt.

A szarvashibáról éppen most nyilatkozott Hüttner Csaba. A szövetségi kapitány előbb elismerte, hogy "nem kaphattunk volna rosszabb hírt, ez hidegzuhanyként ért", majd elmesélte, hogy a páros edzője, Somogyi Béla az előző napon és ma is 

"lecsekkolta a hajó súlyát, ami 18,05 volt"

a verseny utáni méréskor viszont 17,20. 

Na de hogyan történhetett ilyen?

Hüttner teljesen tanácstalanul előbb annyit mondott, hogy

"Igazából nem tudjuk az okát, hogy mi történhetett".

Néhány későbbi mondatával burkoltan mintha arra utalt volna, hogy esetleg mégis Somogyi edző lehetett a ludas, arról beszélt ugyanis, hogy nem gondolja, hogy Somogyi igazából nem csekkolta le a hajó súlyát, mert "nagyon precízen meg szokta csinálni ezeket a műveleteket futam előtt". A kapitány érezhetően még lesokkolt állapotban beszélt arról, hogy "egyszerűen nem tudja felfogni" és "nem talál magyarázatot", mert "80 dekát nem lehet elnézni".

Későbbi szavaiból az is kiderült, hogy a magyar csapat mindent megpróbált a színfalak mögött, de a szabály egyértelmű és a hajó vitán felül jóval könnyebb volt a megengedettnél.

"A bíróknak egyértelműen igazuk volt, a szabály az szabály, hasonló esetben mindenki mással is így járnának el a versenybírók."

- mondta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.