Egyszerűen nem értik, hogyan mérhették el a magyar hajót, de Kozákék biztosan kiestek

2019 augusztus 22., csütörtök 12:13
279

Megdöbbentő, amatőr hiba miatt esett ki a hazai vébéről és esett el egyben az olimpiai kvótaszerzéstől is Kárász Anna és Kozák Danuta címvédő kajakpárosa a most kezdődött szegedi vébén: a csütörtök délelőtti előfutamuk megnyerése után derült ki, hogy a hajójuk a megengedettnél jó 80 dekával könnyebb volt.

A szarvashibáról éppen most nyilatkozott Hüttner Csaba. A szövetségi kapitány előbb elismerte, hogy "nem kaphattunk volna rosszabb hírt, ez hidegzuhanyként ért", majd elmesélte, hogy a páros edzője, Somogyi Béla az előző napon és ma is 

"lecsekkolta a hajó súlyát, ami 18,05 volt"

a verseny utáni méréskor viszont 17,20. 

Na de hogyan történhetett ilyen?

Hüttner teljesen tanácstalanul előbb annyit mondott, hogy

"Igazából nem tudjuk az okát, hogy mi történhetett".

Néhány későbbi mondatával burkoltan mintha arra utalt volna, hogy esetleg mégis Somogyi edző lehetett a ludas, arról beszélt ugyanis, hogy nem gondolja, hogy Somogyi igazából nem csekkolta le a hajó súlyát, mert "nagyon precízen meg szokta csinálni ezeket a műveleteket futam előtt". A kapitány érezhetően még lesokkolt állapotban beszélt arról, hogy "egyszerűen nem tudja felfogni" és "nem talál magyarázatot", mert "80 dekát nem lehet elnézni".

Későbbi szavaiból az is kiderült, hogy a magyar csapat mindent megpróbált a színfalak mögött, de a szabály egyértelmű és a hajó vitán felül jóval könnyebb volt a megengedettnél.

"A bíróknak egyértelműen igazuk volt, a szabály az szabály, hasonló esetben mindenki mással is így járnának el a versenybírók."

- mondta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt