Egyszerűen nem értik, hogyan mérhették el a magyar hajót, de Kozákék biztosan kiestek

Megdöbbentő, amatőr hiba miatt esett ki a hazai vébéről és esett el egyben az olimpiai kvótaszerzéstől is Kárász Anna és Kozák Danuta címvédő kajakpárosa a most kezdődött szegedi vébén: a csütörtök délelőtti előfutamuk megnyerése után derült ki, hogy a hajójuk a megengedettnél jó 80 dekával könnyebb volt.

A szarvashibáról éppen most nyilatkozott Hüttner Csaba. A szövetségi kapitány előbb elismerte, hogy "nem kaphattunk volna rosszabb hírt, ez hidegzuhanyként ért", majd elmesélte, hogy a páros edzője, Somogyi Béla az előző napon és ma is 

"lecsekkolta a hajó súlyát, ami 18,05 volt"

a verseny utáni méréskor viszont 17,20. 

Na de hogyan történhetett ilyen?

Hüttner teljesen tanácstalanul előbb annyit mondott, hogy

"Igazából nem tudjuk az okát, hogy mi történhetett".

Néhány későbbi mondatával burkoltan mintha arra utalt volna, hogy esetleg mégis Somogyi edző lehetett a ludas, arról beszélt ugyanis, hogy nem gondolja, hogy Somogyi igazából nem csekkolta le a hajó súlyát, mert "nagyon precízen meg szokta csinálni ezeket a műveleteket futam előtt". A kapitány érezhetően még lesokkolt állapotban beszélt arról, hogy "egyszerűen nem tudja felfogni" és "nem talál magyarázatot", mert "80 dekát nem lehet elnézni".

Későbbi szavaiból az is kiderült, hogy a magyar csapat mindent megpróbált a színfalak mögött, de a szabály egyértelmű és a hajó vitán felül jóval könnyebb volt a megengedettnél.

"A bíróknak egyértelműen igazuk volt, a szabály az szabály, hasonló esetben mindenki mással is így járnának el a versenybírók."

- mondta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.