Dráma: kizárták Kozák Danutáék toronymagas esélyes párosát a szegedi kajak-kenu-vébéről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A délelőtti előfutamban még remekül ment a magyar párosFotó: Kajak-Kenu Szövetség

A hajómérésnél a határértéknél 80 dekával könnyebbnek bizonyult a kajakjuk, ezért kizárták a világbajnokságról a magyar Kárász Anna-Kozák Danuta párost a női kajakosok 500 méteres számában.

Ez több okból is komoly csapás: ők voltak a szám címvédői és nagy esélyesei, ráadásul az olimpiára is kvalifikálhatták volna magukat. Oda az első öt helyezett jut ki ebben a számban, ami szinte biztosan meglett volna. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy miként követhettek el ilyen szarvashibát, amint újabb hírek érkeznek, cikkünket frissítjük!

Kozákék egyébként esélyeshez méltóan megnyerték a délelőtt rendezett előfutamukat, így elvileg már középdöntősnek érezhették magukat, amikor a kötelező hajómérésen kiderült a probléma.

A blama Kárásznak különösen nagy csapást jelent, ő ugyanis egyrészt szegedi, így hazai pályán nyerhetett volna, másrészt csak ebben a számban indul a vébén. Kozák az ötszáz egyesben is rajthoz áll, szintén címvédőként.

Az MTI szerint a magyar stáb is lemérte a hajót és ők is ugyanazt az eredményt kapták.

A kajak-kenu szövetség most közölte, hogy az ügyről mindjárt nyilatkozni fog a szövetségi kapitány.

Update:

Hüttner Csaba nyilatkozott is, méghozzá láthatóan szinte sokkos állapotban, itt a friss cikk róla, benne videóval. A lényeg: a szövetségi kapitány egyelőre elképzelni sem tudja, mi történhetett, mivel a páros edzője, Somogyi Béla azt mondja, a verseny előtti napon és ma is lemérte a hajót és ő az ilyen dolgokban precíz szokott lenni. De az biztos, hogy a páros tényleg és végleg kiesett.

Update 2: Az egész ügyetlenkedés legnagyobb vesztese, Kárász Anna megtörten nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, arról beszélt, hogy minden füstbe ment, amiért egy évig dolgozott és talán soha nem lesz ilyen lehetősége az életben.

(via Nemzeti Sport)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.