Dráma: kizárták Kozák Danutáék toronymagas esélyes párosát a szegedi kajak-kenu-vébéről

2019 augusztus 22., csütörtök 11:36
98
A délelőtti előfutamban még remekül ment a magyar páros Fotó: Kajak-Kenu Szövetség

A hajómérésnél a határértéknél 80 dekával könnyebbnek bizonyult a kajakjuk, ezért kizárták a világbajnokságról a magyar Kárász Anna-Kozák Danuta párost a női kajakosok 500 méteres számában.

Ez több okból is komoly csapás: ők voltak a szám címvédői és nagy esélyesei, ráadásul az olimpiára is kvalifikálhatták volna magukat. Oda az első öt helyezett jut ki ebben a számban, ami szinte biztosan meglett volna. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy miként követhettek el ilyen szarvashibát, amint újabb hírek érkeznek, cikkünket frissítjük!

Kozákék egyébként esélyeshez méltóan megnyerték a délelőtt rendezett előfutamukat, így elvileg már középdöntősnek érezhették magukat, amikor a kötelező hajómérésen kiderült a probléma.

A blama Kárásznak különösen nagy csapást jelent, ő ugyanis egyrészt szegedi, így hazai pályán nyerhetett volna, másrészt csak ebben a számban indul a vébén. Kozák az ötszáz egyesben is rajthoz áll, szintén címvédőként.

Az MTI szerint a magyar stáb is lemérte a hajót és ők is ugyanazt az eredményt kapták.

A kajak-kenu szövetség most közölte, hogy az ügyről mindjárt nyilatkozni fog a szövetségi kapitány.

Update:

Hüttner Csaba nyilatkozott is, méghozzá láthatóan szinte sokkos állapotban, itt a friss cikk róla, benne videóval. A lényeg: a szövetségi kapitány egyelőre elképzelni sem tudja, mi történhetett, mivel a páros edzője, Somogyi Béla azt mondja, a verseny előtti napon és ma is lemérte a hajót és ő az ilyen dolgokban precíz szokott lenni. De az biztos, hogy a páros tényleg és végleg kiesett.

Update 2: Az egész ügyetlenkedés legnagyobb vesztese, Kárász Anna megtörten nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, arról beszélt, hogy minden füstbe ment, amiért egy évig dolgozott és talán soha nem lesz ilyen lehetősége az életben.

(via Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt