Meghalt Szaxi Maxi

67 éves korában meghalt Fekete Gyula, becenevén Szaxi Maxi, a Hungária és a Dolly Roll egykori énekes-szaxofonosa – írta meg az Index a család bejegyzésére hivatkozva.

Fekete Gyula zenész családból származott, zeneművészeti szakiskolát végzett jazz tanszakon, majd a Hungária énekes-szaxofonosa lett, 1983-tól pedig a Dolly Rollban játszott, ő énekelte a Wind szörny, a Naplemente, a Maria Makaroni című dalokat. 1990-ben megjelent a Rock 'N' Roll Maximix, 2006-ban pedig kijött az Ami jó, az jó című lemeze.

2010 után főleg külföldön dolgozott, hajókon zenélt. 2014-ben egy nyaki vérrög miatt a fedélzeten agyvérzést kapott, mentőhelikopterrel vitték egy német kórházba, ahol életmentő műtéten esett át, majd mesterséges kómában tartották. Lebénult, beszédképtelen lett, és az idegi károsodás miatt egy időre a látását is elvesztette, ráadásul a veséje is leállt, ezért az egyik szervet ki is kellett venni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.