Meghalt Szaxi Maxi

67 éves korában meghalt Fekete Gyula, becenevén Szaxi Maxi, a Hungária és a Dolly Roll egykori énekes-szaxofonosa – írta meg az Index a család bejegyzésére hivatkozva.

Fekete Gyula zenész családból származott, zeneművészeti szakiskolát végzett jazz tanszakon, majd a Hungária énekes-szaxofonosa lett, 1983-tól pedig a Dolly Rollban játszott, ő énekelte a Wind szörny, a Naplemente, a Maria Makaroni című dalokat. 1990-ben megjelent a Rock 'N' Roll Maximix, 2006-ban pedig kijött az Ami jó, az jó című lemeze.

2010 után főleg külföldön dolgozott, hajókon zenélt. 2014-ben egy nyaki vérrög miatt a fedélzeten agyvérzést kapott, mentőhelikopterrel vitték egy német kórházba, ahol életmentő műtéten esett át, majd mesterséges kómában tartották. Lebénult, beszédképtelen lett, és az idegi károsodás miatt egy időre a látását is elvesztette, ráadásul a veséje is leállt, ezért az egyik szervet ki is kellett venni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.