Megúszta a börtönt a gyermekét alultápláló ausztrál vegán pár

2019 augusztus 22., csütörtök 9:38
660

Nem kell börtönbe vonulnia annak az ausztrál vegán párnak, akik olyan szigorú vegán diétára fogták újszülött gyereküket, hogy az súlyos alultápláltságban szenvedett. A párt - akit az ausztrál jogszabályok értelmében nem lehet megnevezni - ugyan másfél év börtönre ítélték, de ezt közmunkával kiválthatják.

A vegán diéta annyira rosszat tett amúgy a gyereküknek, hogy 19 hónapos korában még csak háromhónaposnak nézett ki. Nem csoda, szülei zabbal, krumplival, piritóssal és rizzsel táplálták. Amikor a most már hároméves kislányt idén év elején gyámságba vették, egyáltalán nem voltak még fogai.

"A gyermek súlyosan alultáplált, sovány és kistermetű volt, és minden jelentős fejlődési fokban le volt maradva" - mondta az ítélet kihirdetésekor Sarah Huggett bíró. A gyereket tavaly márciusban vették gondozásba, miután az anyja végre orvosi segítséget kért, mert a súlyosan károsult gyereke rohamot kapott. Mikor az orvosok ellátásba vették, a szája el volt kékülve, végtagjai kihültek, alacsony volt a vércukorszintje, izomzata fejletlen volt. Nem tudott járni, magától enni, felülni, beszélni, sőt, állami gondozója elmondása szerint "még játszani se".

Hugget bírónő szerint a pár eleinte nem volt hajlandó elfogadni, hogy gyermekük a vegán diéta miatt fejlődik rendellenesen, pedig "nem nagyon fiatalok vagy műveletlenek". (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt