Egy brit politikus videón buktatta le Orbán teraszbuliját, ahonnan tényleg pazar látvány volt a tűzijáték

„Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni”. Ezt mondta annak idején a Várban folyó építkezésekről, egyebek között a Miniszterelnökség Várba költözéséről L. Simon László. 

És most eljött az idő, hogy mindannyiunkat eltöltse az öröm, legalább 40 másodpercig. Íme egy elégedett brit milliárdos politikus, aki Orbán Viktor teraszáról nézhette végig az augusztus 20-i tűzijátékot: 

Orbán várbeli terasza villámgyorsan lett Budapest legpezsgőbb partihelyszíne, muzsikusokkal, nótázó miniszterelnökkel. Egyszerűen nincs tökéletesebb helyszín a tűzijáték megtekintésére, mint ez a világtól elzárt, Dunára, Pestre néző panorámás kiskert, ahol jó megpihenni, kiszakadva a puritán kolostorból. Jó, nem olyan kicsi a kert, de azért nem is akkora, hogy mind a tízmillióan elférjünk ott, vagy legalábbis nagyon kényelmetlen lett volna, a másik tányérjába könyökölve. 

Így aztán érhető, hogy miért nem volt nyilvános, hogy Orbán teraszán születésnapi bulit tartanak Magyarországnak, arról se egy fotó, se egy videó nem jelent meg Orbán Facebookján. Sajnos, mert az jobb minőségű lett volna. Lehet, hogy Orbán Viktor vendégének, Lord Ashcroftnaknak érdemes lett volna szólni, hogy ne kérkedjen, ne fájdítsa azoknak a szívét, akik nem lehetnek ott a nemzeti VIP-kertben, de inkább legyünk hálásak azért, hogy minket is bevont az élménybe.

A kormányinfón szóba került, hogy milyen rendezvény volt a miniszterelnöki teraszon augusztus 20-án, magán vagy hivatalos, de Gulyás Gergely előbb azt mondta, hogy nem tudja, mert nem volt itthon, aztán azt, hogy a miniszterelnök azt hív meg a hivatalába, akit akar. 

Ashcroft videóját a hvg vette észre. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.