Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Demeter Mártát

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Demeter Mártát, az LMP országgyűlési képviselőjét a Központi Nyomozó Főügyészség. Demeter 2018 szeptemberében a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy vélelmezése szerint Orbán Viktor Flóra lánya egy honvédségi géppel repült haza Ciprusról.

Demeter tévedett, valójában egy Orbán nevű, a ciprusi békefenntartó misszióban résztvevő honvéd lánya volt a repülőn.

De nem ezért gyanúsítják most Demetert hivatali visszaéléssel, hanem mert "a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokat" hozott nyilvánosságra.

Az ügyészség közleménye szerint Demeter kihallgatásán nem tett vallomást, ellenben panasszal élt a gyanúsítás ellen. Demetert amúgy nem a Honvédséget felügyelő Honvédelmi Minisztérium, hanem a Fidesz frakciója jelentette fel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.