Jászapáti fideszes polgármestere feljelentett egy kommentelőt

politika
2019 augusztus 23., 11:06
comments 284

Farkas Ferenc polgármester a Facebookon jelentette be, hogy „ismeretlen tettes ellen, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás miatt” tesz feljelentést - egy kommentelő ellen. A feljelentés befotózott részlete alapján egy facebookos csoportban történt az állítólagos rágalmazás.

Szintén egy csoportból indult az az ügy, amelyben Siófok korábbi, fideszes polgármesterének feljelentése nyomán sima Facebook-megosztásért hallgattak ki és rabosítottak 17 embert Siófokon 2015-ben. Még korábban Lázár János érezte úgy, hogy „emberi méltóságát megsértette egy kommentelő”, és ezért 2013-ban kártérítést fizetett a delmagyar.hu, ugyanis Lázár János emberi méltóságát az ő cikkük alatti kommentben érte a sérelem.

Jászapáti polgármestere a jog és a médiaügyek nagy szakértője, a 444 stábját például személyesen, egy filmforgatásokról szóló rendelkezésre hivatkozva próbálta megakadályozni egy Pócs Jánosról szóló riport elkészítésében.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.