Orvoshiány miatt megszűnt az ortopédia a Kútvölgyiben

2019 augusztus 23., péntek 8:31
136

Korózs Lajos, az MSZP képviselője írásban érdeklődött Rétvári Bencénél, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárnál arról, hogy valóban bezárt-e az ortopédia a Kútvölgyi kórházban. Mint írta, egy választópolgártól értesült róla, hogy amikor az megpróbált bejelentkezni a szakrendelésre a szocializmus egykori elitkórházában, ott azzal utasították vissza, hogy "nincs ortopédia", mert az egyik orvos nyugdíjba ment, a másik meg kilépett.

Rétvári erre azt felelte írásban, hogy a kórházat működtető Semmelweis Egyetem 2019. július 1-én "az addig a Kútvölgyi Klinikai Tömbben végzett szakellátási kötelezettségét az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőnek (ÉKC) adta át". Vagyis megerősítette Korózs értesüléseit, bár ezt ő úgy értelmezte, hogy az ellátás továbbra is biztosított, csak hát nem a Kútvölgyiben, mert ott megszűnt az ortopédia.

Amúgy a Kútvölgyi honlapján, mint arra Korózs már a kérdésében felhívta a figyelmet, semmilyen utalás nincs arra, hogy megszűnt az ortopédia. Sőt, a honlapon még mindig szerepelnek az ortopéd ambulanciára vonatkozó információk. (Via HVG)