Orvoshiány miatt megszűnt az ortopédia a Kútvölgyiben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Korózs Lajos, az MSZP képviselője írásban érdeklődött Rétvári Bencénél, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárnál arról, hogy valóban bezárt-e az ortopédia a Kútvölgyi kórházban. Mint írta, egy választópolgártól értesült róla, hogy amikor az megpróbált bejelentkezni a szakrendelésre a szocializmus egykori elitkórházában, ott azzal utasították vissza, hogy "nincs ortopédia", mert az egyik orvos nyugdíjba ment, a másik meg kilépett.

Rétvári erre azt felelte írásban, hogy a kórházat működtető Semmelweis Egyetem 2019. július 1-én "az addig a Kútvölgyi Klinikai Tömbben végzett szakellátási kötelezettségét az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőnek (ÉKC) adta át". Vagyis megerősítette Korózs értesüléseit, bár ezt ő úgy értelmezte, hogy az ellátás továbbra is biztosított, csak hát nem a Kútvölgyiben, mert ott megszűnt az ortopédia.

Amúgy a Kútvölgyi honlapján, mint arra Korózs már a kérdésében felhívta a figyelmet, semmilyen utalás nincs arra, hogy megszűnt az ortopédia. Sőt, a honlapon még mindig szerepelnek az ortopéd ambulanciára vonatkozó információk. (Via HVG)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.