Orvoshiány miatt megszűnt az ortopédia a Kútvölgyiben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Korózs Lajos, az MSZP képviselője írásban érdeklődött Rétvári Bencénél, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárnál arról, hogy valóban bezárt-e az ortopédia a Kútvölgyi kórházban. Mint írta, egy választópolgártól értesült róla, hogy amikor az megpróbált bejelentkezni a szakrendelésre a szocializmus egykori elitkórházában, ott azzal utasították vissza, hogy "nincs ortopédia", mert az egyik orvos nyugdíjba ment, a másik meg kilépett.

Rétvári erre azt felelte írásban, hogy a kórházat működtető Semmelweis Egyetem 2019. július 1-én "az addig a Kútvölgyi Klinikai Tömbben végzett szakellátási kötelezettségét az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőnek (ÉKC) adta át". Vagyis megerősítette Korózs értesüléseit, bár ezt ő úgy értelmezte, hogy az ellátás továbbra is biztosított, csak hát nem a Kútvölgyiben, mert ott megszűnt az ortopédia.

Amúgy a Kútvölgyi honlapján, mint arra Korózs már a kérdésében felhívta a figyelmet, semmilyen utalás nincs arra, hogy megszűnt az ortopédia. Sőt, a honlapon még mindig szerepelnek az ortopéd ambulanciára vonatkozó információk. (Via HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.