101,5 milliárdot hajlandó szánni a kormány az eredetileg 10-15 milliárdosra tervezett kézicsarnokra

gazdaság
2019 augusztus 24., 07:21
comments 370

Szlovákiával együtt rendezzük a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t, ehhez felépítünk Budapesten egy akkora sportcsarnokot, amekkora még soha nem volt Magyarországon. A 20 ezer férőhelyes építményt a Népligethez tervezik felhúzni, és Kocsis Máté korábban azt mondta, 10-15 milliárdból meglesz majd a beruházás.

Augusztus elején azonban bejárta az országos médiát, hogy a közbeszerzésre érkező ajánlatok ennél jóval drágábbak, a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt. A legolcsóbb ajánlatot egyébként a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

A kormány most elfogadott egy határozatot, amit pénteken közölt a Magyar Közlönyben, eszerint a beruházásra 101 544 852 000 forintot szán az állam, egy fillérrel sem többet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.