A barcelonai rendőrök tartalékruhát adnak, ha a strandon ellopják a turisták ruháit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Turisták egy barcelonai strandon 2017. augusztus 21-én.Fotó: Josep Lago/AFP

A barcelonai rendőrség a nyári szezon kezdete óta 174, vészhelyzetre tartogatott ruhacsomagot osztott ki a Sant Sebastià és Mar Bella strandjain pihenőknek, akik az úszás után azt vették észre, hogy minden ruhájukat ellopták. A csomag tartalma: a város logójával ellátott póló, rövidnadrág, papucs és egy metrójegy.

Az intézkedést 2016-ban vezették be, azóta évről évre több csomagot kell kiosztaniuk, ahogy nő a lopások száma. A múlt hét végéig 853 lopást jelentettek a rendőrségen, ezek közül 17 rablás erőszakos volt. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.