A barcelonai rendőrök tartalékruhát adnak, ha a strandon ellopják a turisták ruháit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Turisták egy barcelonai strandon 2017. augusztus 21-én.Fotó: Josep Lago/AFP

A barcelonai rendőrség a nyári szezon kezdete óta 174, vészhelyzetre tartogatott ruhacsomagot osztott ki a Sant Sebastià és Mar Bella strandjain pihenőknek, akik az úszás után azt vették észre, hogy minden ruhájukat ellopták. A csomag tartalma: a város logójával ellátott póló, rövidnadrág, papucs és egy metrójegy.

Az intézkedést 2016-ban vezették be, azóta évről évre több csomagot kell kiosztaniuk, ahogy nő a lopások száma. A múlt hét végéig 853 lopást jelentettek a rendőrségen, ezek közül 17 rablás erőszakos volt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.