A barcelonai rendőrök tartalékruhát adnak, ha a strandon ellopják a turisták ruháit

Turisták egy barcelonai strandon 2017. augusztus 21-én.Fotó: Josep Lago/AFP

A barcelonai rendőrség a nyári szezon kezdete óta 174, vészhelyzetre tartogatott ruhacsomagot osztott ki a Sant Sebastià és Mar Bella strandjain pihenőknek, akik az úszás után azt vették észre, hogy minden ruhájukat ellopták. A csomag tartalma: a város logójával ellátott póló, rövidnadrág, papucs és egy metrójegy.

Az intézkedést 2016-ban vezették be, azóta évről évre több csomagot kell kiosztaniuk, ahogy nő a lopások száma. A múlt hét végéig 853 lopást jelentettek a rendőrségen, ezek közül 17 rablás erőszakos volt. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.