Délutánra is maradt egy arany és egy ezüst a szegedi kajak-kenu világbajnokságon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Befejeződött a szegedi kajak-kenu világbajnokság. Az utolsó délután az 5000 méteres döntőket rendezték meg. Női kajak egyesben aranyérmes lett Bodonyi Dóra. Ő tagja volt az 500 méteren aranyérmet nyert női négyesnek is. 5000 méteren sorozatban harmadszor lett világbajnok. 

Bodonyi Dóra a célbanFotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Második lett kenu egyesben a 19 éves Adolf Balázs.  

Az 5000 méter kajak-kenuban nem olimpiai szám. Tokióban is szereplő távokon a magyar sportolók két arany, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet (Kozák Danuta) szereztek.

Összesen a magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal - plusz a paraversenyekben egy további első hellyel -, valamint 12 olimpiai kvótával zárta a kvalifikációs vb-t. 

Hüttner Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya az M4-nek elégedetten nyilatkozott. „A női csapatunk nem lett gyengébb, mint a tavalyi évben. Az, hogy Danuta ezt ki tudta hozni magából, sorozatos betegségek, sérülés után, elment a mozgása, amit nem nagyon talált, ez az egész vb alatt nagyon frusztrálta őt. Danuta annyira profi, hogy még így is meg tudta csinálni az érmet. Van két kiváló versenyző a mezőnyében, akik majdnem mindig olyan teljesítményre képesek, mint ő… A lányok az utolsó számban bebizonyították (kajak négyes), hogy a fehérorosz és az új-zélandi, és az összes többi egység nem verhetetlen. A női szakág részemről teljesen rendben van”. A férfiaktól kiemelte a kajak ezer méteren győztes Kopasz Bálintot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.