Délutánra is maradt egy arany és egy ezüst a szegedi kajak-kenu világbajnokságon

Befejeződött a szegedi kajak-kenu világbajnokság. Az utolsó délután az 5000 méteres döntőket rendezték meg. Női kajak egyesben aranyérmes lett Bodonyi Dóra. Ő tagja volt az 500 méteren aranyérmet nyert női négyesnek is. 5000 méteren sorozatban harmadszor lett világbajnok. 

Bodonyi Dóra a célbanFotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Második lett kenu egyesben a 19 éves Adolf Balázs.  

Az 5000 méter kajak-kenuban nem olimpiai szám. Tokióban is szereplő távokon a magyar sportolók két arany, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet (Kozák Danuta) szereztek.

Összesen a magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal - plusz a paraversenyekben egy további első hellyel -, valamint 12 olimpiai kvótával zárta a kvalifikációs vb-t. 

Hüttner Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya az M4-nek elégedetten nyilatkozott. „A női csapatunk nem lett gyengébb, mint a tavalyi évben. Az, hogy Danuta ezt ki tudta hozni magából, sorozatos betegségek, sérülés után, elment a mozgása, amit nem nagyon talált, ez az egész vb alatt nagyon frusztrálta őt. Danuta annyira profi, hogy még így is meg tudta csinálni az érmet. Van két kiváló versenyző a mezőnyében, akik majdnem mindig olyan teljesítményre képesek, mint ő… A lányok az utolsó számban bebizonyították (kajak négyes), hogy a fehérorosz és az új-zélandi, és az összes többi egység nem verhetetlen. A női szakág részemről teljesen rendben van”. A férfiaktól kiemelte a kajak ezer méteren győztes Kopasz Bálintot. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.