Délutánra is maradt egy arany és egy ezüst a szegedi kajak-kenu világbajnokságon

sport
2019 augusztus 25., 15:30
comments 20

Befejeződött a szegedi kajak-kenu világbajnokság. Az utolsó délután az 5000 méteres döntőket rendezték meg. Női kajak egyesben aranyérmes lett Bodonyi Dóra. Ő tagja volt az 500 méteren aranyérmet nyert női négyesnek is. 5000 méteren sorozatban harmadszor lett világbajnok. 

photo_camera Bodonyi Dóra a célban Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Második lett kenu egyesben a 19 éves Adolf Balázs.  

Az 5000 méter kajak-kenuban nem olimpiai szám. Tokióban is szereplő távokon a magyar sportolók két arany, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet (Kozák Danuta) szereztek.

Összesen a magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal - plusz a paraversenyekben egy további első hellyel -, valamint 12 olimpiai kvótával zárta a kvalifikációs vb-t. 

Hüttner Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya az M4-nek elégedetten nyilatkozott. „A női csapatunk nem lett gyengébb, mint a tavalyi évben. Az, hogy Danuta ezt ki tudta hozni magából, sorozatos betegségek, sérülés után, elment a mozgása, amit nem nagyon talált, ez az egész vb alatt nagyon frusztrálta őt. Danuta annyira profi, hogy még így is meg tudta csinálni az érmet. Van két kiváló versenyző a mezőnyében, akik majdnem mindig olyan teljesítményre képesek, mint ő… A lányok az utolsó számban bebizonyították (kajak négyes), hogy a fehérorosz és az új-zélandi, és az összes többi egység nem verhetetlen. A női szakág részemről teljesen rendben van”. A férfiaktól kiemelte a kajak ezer méteren győztes Kopasz Bálintot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.