Világbajnok a női kajak négyes a szegedi vébén

2019 augusztus 25., vasárnap 9:36
135

Aranyérmes lett az 500 méteres, olimpiai távon a szegedi világbajnokságon a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra kajak négyes. A magyar egység régóta legyőzhetetlen, a hazai versenyen 78 századdal előzte meg a fehéroroszokat.

Olyan sorrendben, ahogy most ültek a hajóban, csak egyet edzettek a világbajnokság előtt. 

Kenu párosban két ezüstérmet is nyert a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős. Előbb 500 méteren lettek másodikak, majd 40 perccel később újra vízen voltak, és 200-on is másodikak lettek egy-egy kínai páros mögött. 

Női kajak 500 méteren az ezen a távon olimpiai bajnok Kozák Danuta harmadik lett, 2 és fél másodperccel maradt le az új-zélandi Lisa Carrington mögött. „Ha az egész évet tekintem, elég hullámzó volt. Leginkább völgyek voltak, mint dombok. És ilyen lett a vébé, a sajnálatos kizárással, aztán ezzel a pályával együtt. Hullámvölgyből kellett feljönnöm. Tényleg jellemzi az egész évet. A mozgásom nem az volt, ami tőlem megszokott, a hátammal az utolsó pár hétben is voltak gondjaim. Próbáltam a legjobbamat hozni” – mondta az M4 Sportnak Kozák Danuta. 

Harmadik lett a Balaska Márk, Apagyi Levente kenu páros 200 méteren. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt