Világbajnok a női kajak négyes a szegedi vébén

Aranyérmes lett az 500 méteres, olimpiai távon a szegedi világbajnokságon a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra kajak négyes. A magyar egység régóta legyőzhetetlen, a hazai versenyen 78 századdal előzte meg a fehéroroszokat.

Olyan sorrendben, ahogy most ültek a hajóban, csak egyet edzettek a világbajnokság előtt. 

Kenu párosban két ezüstérmet is nyert a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős. Előbb 500 méteren lettek másodikak, majd 40 perccel később újra vízen voltak, és 200-on is másodikak lettek egy-egy kínai páros mögött. 

Női kajak 500 méteren az ezen a távon olimpiai bajnok Kozák Danuta harmadik lett, 2 és fél másodperccel maradt le az új-zélandi Lisa Carrington mögött. „Ha az egész évet tekintem, elég hullámzó volt. Leginkább völgyek voltak, mint dombok. És ilyen lett a vébé, a sajnálatos kizárással, aztán ezzel a pályával együtt. Hullámvölgyből kellett feljönnöm. Tényleg jellemzi az egész évet. A mozgásom nem az volt, ami tőlem megszokott, a hátammal az utolsó pár hétben is voltak gondjaim. Próbáltam a legjobbamat hozni” – mondta az M4 Sportnak Kozák Danuta. 

Harmadik lett a Balaska Márk, Apagyi Levente kenu páros 200 méteren. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.