Világbajnok a női kajak négyes a szegedi vébén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Aranyérmes lett az 500 méteres, olimpiai távon a szegedi világbajnokságon a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra kajak négyes. A magyar egység régóta legyőzhetetlen, a hazai versenyen 78 századdal előzte meg a fehéroroszokat.

Olyan sorrendben, ahogy most ültek a hajóban, csak egyet edzettek a világbajnokság előtt. 

Kenu párosban két ezüstérmet is nyert a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős. Előbb 500 méteren lettek másodikak, majd 40 perccel később újra vízen voltak, és 200-on is másodikak lettek egy-egy kínai páros mögött. 

Női kajak 500 méteren az ezen a távon olimpiai bajnok Kozák Danuta harmadik lett, 2 és fél másodperccel maradt le az új-zélandi Lisa Carrington mögött. „Ha az egész évet tekintem, elég hullámzó volt. Leginkább völgyek voltak, mint dombok. És ilyen lett a vébé, a sajnálatos kizárással, aztán ezzel a pályával együtt. Hullámvölgyből kellett feljönnöm. Tényleg jellemzi az egész évet. A mozgásom nem az volt, ami tőlem megszokott, a hátammal az utolsó pár hétben is voltak gondjaim. Próbáltam a legjobbamat hozni” – mondta az M4 Sportnak Kozák Danuta. 

Harmadik lett a Balaska Márk, Apagyi Levente kenu páros 200 méteren. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.