A Partizán lebuktatta a közmédia hírmanipulációját

2019 augusztus 26., hétfő 14:08
378

Gulyás Mártonék megszereztek két emailt, amikben a közmédiában megfelelő nyilatkozókat keresnek, hogy a kormánynak megfelelően alakítsák a hírek tálalását.

Az egyik emailben a kormány bejelentése után, a nyugdíjasoknak küldött rezsiutalványokról keresnek hálás nyilatkozókat, vagyis nem megkérdeznék a nyugdíjasokat, mit szólnak róla, hanem kifejezetten csak olyanokat keresnek, akik örülnek a kormány intézkedésének. A másik emailben pedig olyan méhészeket kerestek, akik dicsérik az új, kormányzati támogatást.

Az emaileket Hóbor Katinka küldte, őt viszont sehol sem említik az MTVA felületein, ezért a Partizán felhívta az emailek végén lévő telefonszámot, így Pető Bianka MTVA-s műsorvezetőn keresztül eljutottak Hóbor Katinkához, aki megerősítette, hogy az aznapi anyaghoz már nem kell ilyen ember, de még hatszor elő fogják szedni a témát, és kell majd ilyen nyilatkozó.

A 444 nemrég készített interjút Balogh Krisztinával, akinek gyerekkori álma volt, hogy a közmédia riportere legyen, de óriási csalódásként élte meg az MTVA-nal töltött 3 évet, mert testközelből tapasztalta meg, hogyan készül a politikai célú propaganda. Most Ausztriában dolgozik felszolgálóként. Korábban Lomnici Zoltánról szivárgott ki egy videó, amiben megmondják neki, a központ milyen nyilatkozatot kér tőle az adott témában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt