A Partizán lebuktatta a közmédia hírmanipulációját

Több 444 videó?
Szeretném

Gulyás Mártonék megszereztek két emailt, amikben a közmédiában megfelelő nyilatkozókat keresnek, hogy a kormánynak megfelelően alakítsák a hírek tálalását.

Az egyik emailben a kormány bejelentése után, a nyugdíjasoknak küldött rezsiutalványokról keresnek hálás nyilatkozókat, vagyis nem megkérdeznék a nyugdíjasokat, mit szólnak róla, hanem kifejezetten csak olyanokat keresnek, akik örülnek a kormány intézkedésének. A másik emailben pedig olyan méhészeket kerestek, akik dicsérik az új, kormányzati támogatást.

Az emaileket Hóbor Katinka küldte, őt viszont sehol sem említik az MTVA felületein, ezért a Partizán felhívta az emailek végén lévő telefonszámot, így Pető Bianka MTVA-s műsorvezetőn keresztül eljutottak Hóbor Katinkához, aki megerősítette, hogy az aznapi anyaghoz már nem kell ilyen ember, de még hatszor elő fogják szedni a témát, és kell majd ilyen nyilatkozó.

A 444 nemrég készített interjút Balogh Krisztinával, akinek gyerekkori álma volt, hogy a közmédia riportere legyen, de óriási csalódásként élte meg az MTVA-nal töltött 3 évet, mert testközelből tapasztalta meg, hogyan készül a politikai célú propaganda. Most Ausztriában dolgozik felszolgálóként. Korábban Lomnici Zoltánról szivárgott ki egy videó, amiben megmondják neki, a központ milyen nyilatkozatot kér tőle az adott témában.