Az UEFA 10 millió forintra bírságolta a Honvédot

futball
2019 augusztus 26., 15:16
comments 92

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásán 30 250 eurós (majdnem 10 millió forint) bírsággal és részleges stadionbezárással sújtották a Budapest Honvédot az Universitatea Craiova elleni idegenbeli Európa-liga-selejtezőn történtek miatt – közölte a kispesti fociklub.

Az indoklás szerint a klub rasszista megnyilvánulások miatt 20 ezer, a csapat rossz viselkedése miatt 5250, rendzavarásért 5000 eurós büntetést kapott, és a következő hazai nemzetközi kupameccsén 4000 nézővel kevesebbet engedhet be a stadionba.

Az UEFA hivatalból indította az eljárást, ez nem azonos a klub fellebbezésével, amitel a kispestiek személyes meghallgatást kértek a Romániában történtekkel kapcsolatban, de erről még nem kaptak tájékoztatást.

Az UEFA korábban a Craiovát 3 zárt kapus meccsre és 60 ezer euróra büntette a Honvéd elleni mérkőzésen történtek miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.