Az UEFA 10 millió forintra bírságolta a Honvédot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásán 30 250 eurós (majdnem 10 millió forint) bírsággal és részleges stadionbezárással sújtották a Budapest Honvédot az Universitatea Craiova elleni idegenbeli Európa-liga-selejtezőn történtek miatt – közölte a kispesti fociklub.

Az indoklás szerint a klub rasszista megnyilvánulások miatt 20 ezer, a csapat rossz viselkedése miatt 5250, rendzavarásért 5000 eurós büntetést kapott, és a következő hazai nemzetközi kupameccsén 4000 nézővel kevesebbet engedhet be a stadionba.

Az UEFA hivatalból indította az eljárást, ez nem azonos a klub fellebbezésével, amitel a kispestiek személyes meghallgatást kértek a Romániában történtekkel kapcsolatban, de erről még nem kaptak tájékoztatást.

Az UEFA korábban a Craiovát 3 zárt kapus meccsre és 60 ezer euróra büntette a Honvéd elleni mérkőzésen történtek miatt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.