Rendkívüli állapotot hirdettek a súlyos áradások miatt az orosz távol-keleten

külföld
2019 augusztus 29., 04:49
comments 60
Hatalmas esőzések okoznak áradásokat az orosz távol-keleten, ez a felvétel Vlagyivosztokban készült.
photo_camera Hatalmas esőzések okoznak áradásokat az orosz távol-keleten, ez a felvétel Vlagyivosztokban készült. Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

Rendkívüli állapotot vezetett be Oroszország legkeletibb régiója, a Tengermelléki terület kormányzója a nagy esőzések után kialakult áradások miatt. Oleg Kozsemjako közleménye szeirnt az intézkedés 15 városra terjed ki.

Az áradás tájékoztatása szerint ezidáig 29 településen 895 lakóépületet és hatezer magántelket öntött el. Vlagyivosztokban - ahol már szerdán rendkívüli állapotot vezettek be, Oleg Gumenyuk polgármester szerint százmillió rubel (450 millió forint) kár keletkezett az infrastruktúrában.

A városban ideiglenes szállásokat alakítottak ki az utakat, házakat elöntő áradás elől kitelepített emberek számára. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.