Rendkívüli állapotot hirdettek a súlyos áradások miatt az orosz távol-keleten

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Hatalmas esőzések okoznak áradásokat az orosz távol-keleten, ez a felvétel Vlagyivosztokban készült.Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

Rendkívüli állapotot vezetett be Oroszország legkeletibb régiója, a Tengermelléki terület kormányzója a nagy esőzések után kialakult áradások miatt. Oleg Kozsemjako közleménye szeirnt az intézkedés 15 városra terjed ki.

Az áradás tájékoztatása szerint ezidáig 29 településen 895 lakóépületet és hatezer magántelket öntött el. Vlagyivosztokban - ahol már szerdán rendkívüli állapotot vezettek be, Oleg Gumenyuk polgármester szerint százmillió rubel (450 millió forint) kár keletkezett az infrastruktúrában.

A városban ideiglenes szállásokat alakítottak ki az utakat, házakat elöntő áradás elől kitelepített emberek számára. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.