Rendkívüli állapotot hirdettek a súlyos áradások miatt az orosz távol-keleten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Hatalmas esőzések okoznak áradásokat az orosz távol-keleten, ez a felvétel Vlagyivosztokban készült.Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

Rendkívüli állapotot vezetett be Oroszország legkeletibb régiója, a Tengermelléki terület kormányzója a nagy esőzések után kialakult áradások miatt. Oleg Kozsemjako közleménye szeirnt az intézkedés 15 városra terjed ki.

Az áradás tájékoztatása szerint ezidáig 29 településen 895 lakóépületet és hatezer magántelket öntött el. Vlagyivosztokban - ahol már szerdán rendkívüli állapotot vezettek be, Oleg Gumenyuk polgármester szerint százmillió rubel (450 millió forint) kár keletkezett az infrastruktúrában.

A városban ideiglenes szállásokat alakítottak ki az utakat, házakat elöntő áradás elől kitelepített emberek számára. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.