Rendkívüli állapotot hirdettek a súlyos áradások miatt az orosz távol-keleten

Hatalmas esőzések okoznak áradásokat az orosz távol-keleten, ez a felvétel Vlagyivosztokban készült.Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

Rendkívüli állapotot vezetett be Oroszország legkeletibb régiója, a Tengermelléki terület kormányzója a nagy esőzések után kialakult áradások miatt. Oleg Kozsemjako közleménye szeirnt az intézkedés 15 városra terjed ki.

Az áradás tájékoztatása szerint ezidáig 29 településen 895 lakóépületet és hatezer magántelket öntött el. Vlagyivosztokban - ahol már szerdán rendkívüli állapotot vezettek be, Oleg Gumenyuk polgármester szerint százmillió rubel (450 millió forint) kár keletkezett az infrastruktúrában.

A városban ideiglenes szállásokat alakítottak ki az utakat, házakat elöntő áradás elől kitelepített emberek számára. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.