Tetőtől talpig bekentem magam ragadós, rágószagú takonnyal, és jobb ember lett belőlem

ÉLET
2019 augusztus 29., 11:12

„A slime játékossága és a tusfürdők legnépszerűbb tulajdonságai egy vadiúj találmányban!”

Én igazán harcedzett ember vagyok, de amikor ehhez a ponthoz értem a PR-közleményben, úgy éreztem, hogy valaki egy szavakból kovácsolt szuronyt döfött a mellkasomba. 

MI AZ, HOGY „A SLIME JÁTÉKOSSÁGA”??? ÉS A „TUSFÜRDŐK LEGNÉPSZERŰBB TULAJDONSÁGAI”??? REMEKÜL SZTORIZNAK, MINDIG MEGADJÁK A KÖLCSÖNT ÉS BÁRMIKOR KAPHATÓK EGY TÁNCRA, MIKÖZBEN RÁD TAPADNAK, MINT EGY MAKACS TURHA? 

Igen, ha az eddigiek alapján szörnyű gyanú ébredt volna benned, akkor jó nyomon jársz: a PR-közlemény tényleg egy slime tusfürdőt vagy tusfürdő slime-ot, vagyis öntisztítási célból a testünkre kenendő műtaknyot reklámozott. 

A felháborodásom annyira elszórakoztatta a szabadidejében popsztárként, de civilben tök véletlenül pont a fürdőtaknyot árusító cégnél dolgozó B. barátomat, hogy tegnap meglepett egy adag kézműves fürdőslime-mal, amit ma reggel azonnal le is teszteltem.

Beálltam a zuhany alá, beállítottam az ideális vízhőmérsékletet, kinyitottam a vizespohár méretű tégelyt, belenyúltam a napsárga, nyúlós genyóba, egy szédítő pillanatig olyan borzalommal néztem az ujjamon rugózó, sűrű gezemicét, mint az ember, aki egy sáfrányfeldolgozó üzemben játszódó japán tömegpornó forgatásának kellős közepén ébredt, aztán magamra kentem.

És szinte azonnal megváltozott minden. Vagyis nem egészen minden, de mindenképp sokkal több, mint ami egy átlagos zuhanyozás közben szokott.

A tusfürdő slime-ban nem az a lényeg, hogy megtisztít-e, hanem az az elvont képessége, hogy másodperceken belül visszaadja a „mosakodás” szó igazi értelmét a modern fogyasztói kapitalizmus miatt vészesen elidegenedett embernek.

Mert mi is igazából a mosakodás? Az, hogy olyan anyagot juttatunk a bőrünkre, amihez jobban tapad a kosz, mint hozzánk, majd ezt lemossuk a bőrünkről. Egyszerű dolog ez, szép tiszta fizika, amit a lelketlen multinacionális profitgyárak igyekeznek elfelejtetni velünk. De nem a kézműves fürdőslime!

Ez ugyanis azonnal ránk ragad, érzésre levakarhatatlanul, vicces kedvű természetismerettanárként ébresztve rá minket első lépésben arra, hogy a mosakodás lényege ugye az, hogy valami baromira tapadjon valamire. Illetve a következő lépésben arra, hogy ez a valami, amire tapad, az lehet ugyan a testünk is, de akkor nem tisztálkodás, hanem káromkodás lesz a dolog vége. 

Most értünk el a slime-mal történő tisztálkodás Nagy Drámai Pillanatához. Rám például még nem élvezett hímnemű cetféle, ezért csak tippelni tudom, hogy az ilyesmi érzés lehet, talán a rágóillatot kivéve:

ott állsz a zuhany alatt, a kézzel elérhető testfelületeidet pedig betegesen élénksárga, sűrű, hihetetlenül intenzív gyerekrágószagot árasztó ragacs borítja. A modern konzumember nullpontjára értél, egy félig megcsócsált rágógömböc közepébe, ahonnan nincsen menekvés. Gondolod pár másodpercig, hogy a ragacs szorítása váratlanul lazulni kezdjen.

Itt jön Slime Tanár Úr második leckéje az Elpuhult Konzumrabszolgáknak. 

Az anyag ugyanis lazul, de közel sem adja meg magát. Ahhoz, hogy el tudd hagyni a zuhanyfülke területét, a szó hagyományos pre- és posztkapitalista értelmében mosdanod kell még, vagyis célirányos, erőteljes dörzsölő mozdulatokkal lesikálnod a cuccot a bőrödről. Az elpuhult kortárs tusfürdők egyáltalán nem nyújtják ezt az élményt, mivel a vízsugár hatására maguktól leolvadnak rólad. De nem a műtakony! Az olyan erőteljesen ránt vissza a brutális valóságba, mint egy Sarkadi Zsolt-publicisztika

A slime-mal történő fürdés növeli a testtudatosságot is. Tedd a kezed a szívedre: mikor gondoltál utoljára a hónaljadra? És főleg mikor koncentráltál rá úgy igazán, minőségi időt áldozva a dologra? A válasz mindegy, mert ha slime-mal fürdesz és van hónaljszőrzeted, úgyis rá fogsz koncentrálni, különben ott marad beleragadva és száradás után képtelen leszel felemelni az oldaladhoz ragadt karodat.

A katarzist követő utóérzés kellemes, rágószagúnak lenni vicces, a jelenség ráadásul 5-10 percen belül elmúlik. 

Ha nem próbáltam volna ki, el sem tudnám képzelni, hogy miért akarna bárki is egy kellemetlenül ragacsos anyaggal mosakodni, de most már tudom, hogy mi a dolog titka.

Az, hogy olyan, mint egy kijózanító pofon, csak sokkal kevésbé fáj.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.