Trump engedélyezné a favágást a világ legnagyobb mérsékelt égövi esőerdejében

klímakatasztrófa
2019 augusztus 29., 12:02
comments 175

Engedélyezné a világ legnagyobb mérsékelt övi esőerdeje, az alaszkai Tongass Nemzeti Erdő faipari, bányászati és energetikai hasznosítását az amerikai elnök, értesült a Wasington Post. A lap szerint Trump utasította Sonny Perdue mezőgazdasági minisztert, hogy oldja fel a fakivágást 2001 óta tiltó jogszabályt.

A Tongass Nemzeti Erdő a maga 68 ezer négyzetkilométeres területével egymagában nagyobb, mint a világ összes többi mérsékelt övi esőerdeje. A védelmét még Bill Clinton rendelte el elnöksége legvégén. Ezt utódja, George W. Bush már próbálta feloldani, de őt a bíróságok megakadályozták ebben.

A Post cikke szerint amúgy a fakitermelés engedélyezésének gazdaságilag sincs sok értelme. A környék lakosságának csak egy százalékának a megélhetését biztosítja a fakitermelés, miközben 17 százalékuk a minőségi turizmusban dolgozik - márpedig a turisták az erdő miatt mennek oda. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.