Trump engedélyezné a favágást a világ legnagyobb mérsékelt égövi esőerdejében

2019 augusztus 29., csütörtök 12:02
176

Engedélyezné a világ legnagyobb mérsékelt övi esőerdeje, az alaszkai Tongass Nemzeti Erdő faipari, bányászati és energetikai hasznosítását az amerikai elnök, értesült a Wasington Post. A lap szerint Trump utasította Sonny Perdue mezőgazdasági minisztert, hogy oldja fel a fakivágást 2001 óta tiltó jogszabályt.

A Tongass Nemzeti Erdő a maga 68 ezer négyzetkilométeres területével egymagában nagyobb, mint a világ összes többi mérsékelt övi esőerdeje. A védelmét még Bill Clinton rendelte el elnöksége legvégén. Ezt utódja, George W. Bush már próbálta feloldani, de őt a bíróságok megakadályozták ebben.

A Post cikke szerint amúgy a fakitermelés engedélyezésének gazdaságilag sincs sok értelme. A környék lakosságának csak egy százalékának a megélhetését biztosítja a fakitermelés, miközben 17 százalékuk a minőségi turizmusban dolgozik - márpedig a turisták az erdő miatt mennek oda. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt