Az év drogfogásának indult, a veganizmus újabb diadala lett belőle

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: British Transport Police

25, kék zacskóban tárolt, nagyon gyanús fehér port foglaltak le a közlekedési hatóságok a londoni Gatwick reptéren.

Az eset szerda délután történt, és miután a poggyász-ellenőrzésnél a reptéri alkalmazottaknak gyanúsak lettek a tasakok, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy átkutassa a bőröndöt.

Mint kiderült, a zacskókban nem speed vagy kokain, hanem vegán tojáspótló volt, amit egy brightoni vegán pizzéria, a Purezza alkalmazottja hozott magával a puttonyban. 

A rendőrség tesztelte a cuccot, és megállapította, hogy az bizony tényleg tojáspótló. Visszaszolgáltatták a csomagot a jogos tulajdonosának, aki cserébe meghívta őket Brightonba egy ingyen szelet pizzára. 

Ehhez nem kell majd Brightonig utazniuk, mivel Londonban is van Purezza. 

 (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.