Kis szerepet játszik csak a genetika a homoszexualitás kialakulásában

TUDOMÁNY
2019 augusztus 30., 08:56
comments 728

Közel 500 ezer ember genetikai adatainak elemzéséből kiderült, hogy a genetika 8 és 25 százalék közi arányban játszik csak szerepet abban, hogy egy ember a saját neméhez vonzódik-e, a többiért társadalmi és környezeti hatások felelnek. Ez a legnagyobb tanulmány a témában eddig, az eredményeket pedig a neves Science című folyóiratban publikálták a kutatók.

A kutatásban résztvevő tudósok szerint ez az eredmény végre lezárja a „meleg génről” szóló vitákat, ugyanis a majd félmillió embernél elvégzett tesztek nem igazolták, hogy alapvető genetikai különbségek lennének a homoszexuálisok és a heteroszexuálisok között. Igaz, a genetika is játszik némi szerepet, de döntően nem ez a lényeges. (Popular Science)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.