Összetöpörödött Fidesz-logókkal kampányolnak a kormánypárti jelöltek

POLITIKA
2019 augusztus 30., 12:24
comments 322

Van egy különös jelenség a mostani kampányban. Íme:

link Forrás

Ez a stand Sára Botondot népszerűsíti és gyűjt neki támogató aláírásokat. Sára Botond Józsefváros polgármestere, a kormánypártok őt jelölik újra. Ez más szögből innen derül ki, ha éppen nem áll ott senki, vagy nyomott ott el egy rágót valaki.

photo_camera Fotó: Guzs Gyula/Facebook

Átnéztük a Fidesz standjait, ez alapján úgy tűnik, hogy a híresen fegyelmezett, központosított, kampányidőben különös figyelemmel irányított, marketingműhelyekben kidolgozott üzenetekkel, vizuális eszközökkel kommunikáló párt most milyen nagy szabadságot hagyott a helyi szervezeteknek az utcai pultok dizájnjában.

Van, ahol telibe tolják a Fideszt: 

photo_camera Fotó: Szolnoki Fidesz/Facebook

És van, ahol a Sára Botond-i megoldással rejtőzködnek, még a jól bejáratott narancssárgát is elhagyják. Például a II. kerületi polgármester, Láng Zsolt aktivistái sem tolják az emberek arcába a Fideszt, és narancssárga helyett zöldbe bújnak az aláírásgyűjtők. 

photo_camera A II. kerületi Fidesznek sem sikerült úgy megörökítenie, hogy azon legyen egy kis narancssárga folt. 

Ha valaki lenéz a cipőjére, azért láthatja a Fidesz logót.

photo_camera II. kerület, inkább kék alapszín, zöld szívvel

 Tényleg szép párokat lehet találni. Hoffmann Tamás, újbudai büszke fideszese:

photo_camera Fotó: Hoffmann Tamás/Facebook

És Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere, akinek a standjánál párt helyett „Balaicz Zoltán és jelöltjei” vannak feltüntetve:

photo_camera Balaicz polgármester a saját maga és jelöltjei támogatására kéri az egerszegieket. Fotó: Zalaegerszegi Fidesz

Innen jobban látszik az egyetlen, de annál feltűnőbb pártlogó a standon.

photo_camera Fotó: Vigh László/Facebook

De még Bácskai János polgármester is inkább a zöldet választotta Ferencvárosban, mint a narancssárgát, Kiss-Rigó László püspök is megirigyelhetné. 

photo_camera Fotó: Bácskai János/Facebook

Bácskai a Ferencvárosi Torna Club hármas jelszavából: Erkölcs, Erő, Egyetértés kettőt átvett, csak valamiért pont az Erkölcsöt cserélte le Egységre. 

Ha már a Ferencváros, az ősi ellenség, az Újpest szintén fideszes polgármestere is  a saját nevével adja el a jelölteket, a kerületi lilával, narancssárga és a Fidesz helyett:

photo_camera Fotó: Wintermantel Zsolt/Facebook

Óbuda fideszes polgármestere, Bús Balázs is a nevére vette a kerületi jelölteket, és nem igazán töri magát, hogy kiderüljön a párthovatartozása.

A Bús Balázzsal Óbudaért egyesület pólóiban gyűjtöttek számára aláírásokat, a programja címlapján a BB Óbudáért-logó háromszor akkora, mint a kisujjkörömnyi fideszes.

Szentesen – ahol fideszes belháború zajlik – „20 ezer kézfogás Szentesért” jelszóval kampányol a Szegvárról importált jelölt. 

De a párt helyi szervezete is szemérmes.

Néhol úgy tűnhet, mintha a párt kifogyott volna a szlogenekből, így Apple-ösen egyszerű, a sok reklám között a szemet megpihentető fehérrel igyekeznek megnyerni a járókelőket.

photo_camera Fotó: Békés Megyei Fidesz/Facebook

De persze ha erőt kell demonstrálni, akkor kiderül, hogy van még pártlogó és narancssárga a raktárban. Íme, a balos fészek, a XIII. kerület:

photo_camera Fotó: Harrach Tamás/Facebook

Amivel tényleg az az egyetlen egy probléma, hogy a jelek szerint nem sikerült találni egy fideszes politikust, aki beleállna a biztos pofonba a kerületben, így itt csak a Fidesz neve szerepel a standokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.