Orbán Viktor Polt Péter feleségét nevezte ki a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének

POLITIKA
2019 augusztus 30., 18:16
comments 364
Polt-Palásthy Marianna és Polt Péter az RTL Klub egy 2015-ös adásában
photo_camera Polt-Palásthy Marianna és Polt Péter az RTL Klub egy 2015-ös adásában Fotó: RTL screenshot

A 24.hu vette észre a frissen megjelent Magyar Közlönyben, hogy Orbán Viktor Polt-Palásthy Mariannát, Polt Péter feleségét tette meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének. Polt-Palásthy Marianna hétfőn már munkába is kell álljon.

Polt-Palásthy Mariann ezt megelőzően a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott, ahol 5 millió forintot keresett havonta, mielőtt most júliusban közös megegyezéssel távozott

Keresett közben egy kis mellékes 600 ezer forintot is az MNB-alapítványokhoz tartozó Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-nél is, ahol felügyelőbizottsági tag volt. Papíron az ő feladata is volt, hogy felügyelje az alapítványi intézmények költéseit. 

Polt-Palásthy vette fel az állományba Polt Péter első házasságából született lányát, Polt Petrát is.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt jelenleg  Gaál Szabolcs Barna vezeti. 

A hivatal feladata a vonatkozó törvények szerint a „közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, annak megóvását, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgáló tárgyilagos, tényfeltáró, következtetéseket levonó és javaslatokat megfogalmazó ellenőrzési vagy tanácsadó tevékenység.” (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.