Öt embert előállítottak, egyet letartóztattak a ráckevei lövöldözés és drogbalhé miatt

bűnügy
2019 augusztus 30., 14:20
link Forrás

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n számolt be arról péntek délután, hogy öt embert előállítottak, egynek pedig letartóztatását kezdeményezi a rendőrség a csütörtök esti ráckevei lövöldözés után. 

Csütörtök este Ráckevén két család támadt egymásnak: vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával zajlott a küzdelem, és több lövés is eldördült. 

A rendőrök végül megfékezték az egymásnak feszülő csoportokat. Helyszínre vonultak a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is, és a rendőrökkel közösen öt helyi férfit fogtak el, és állítottak később elő. 

Egy 53 éves ráckevei férfit életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt őrizetbe vettek, neki kezdeményezik letartóztatását.

A többiek ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás. 

Az M1 hajnalban azt közölte, hogy a viszály hátterében drogügy állhatott.  Három ember sérült meg, egy személy életveszélyes állapotban van. Egy embert vasvillával sebesítettek meg, hozzá mentőhelikoptert kellett hívni. Összesen 9 embert szállítottak kórházba. (police.hu)