A zalaegerszegi kórház felmondott szívsebésze sem tudja, hogy elindult-e a belső vizsgálat, amit egy műtétre váró beteg halála miatt kezdeményezett

Reagált a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeinek levelére a szívsebészeti osztály nemrég felmondott vezetője.  Alotti Nasri azért mondott fel, mert miután júniusi szabadsága idején bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt". Az eset komoly lelki válságot okozott neki, mivel a munkatársai nem adtak neki meggyőző válaszokat az esetről, valamint szerinte a szívsebészeti osztályt személyi és tárgyi hiányosságok sújtják, amelyek egyre fokozzák a belső feszültségeket. 

Erre a távozása után a kórház szívsebészei egy nyílt levélben az üzenték neki, hogy  egy emberként elítélik az osztály belügyeinek bármilyen módon történő kiteregetését, mert szerintük a szakmájuk olyan speciális miliő, amit külső szemlélő ilyen nyilatkozatokon keresztül nem láthat át, nem érthet meg.

Alotti Nasri most az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy az ő levele senkit sem nevesített, és nem is szól az osztály belső ügyeiről. Csak úgy érezte, tartozik a betegeinek annyival, hogy megindokolja, miért távozik az osztályról. 

Egyébként azt még nem tudja, hogy elindult-e az a belső vizsgálat, amit a haláleset miatt kezdeményezett. Erre kérdésre a kórház a csatornának sem válaszolt.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó