Tíz fokkal van melegebb, mint a nyár utolsó napján szokott

klímaváltozás
2019 augusztus 31., 16:21

Csaknem 10 Celsius-fokkal melegebb van az ilyenkor szokásosnál az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton, a meteorológiai nyár utolsó napján. Vasárnap akár 36 fok is lehet.

link Forrás

Szombaton fél egy előtt 31 fok körül alakult az országos átlaghőmérséklet, ami 8 fokkal magasabb az ilyenkor szokásos 23 foknál.A hőség miatt jelenleg is az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett több megyében zivatarokra is figyelmeztetnek.

Vasárnapra, az ősz első napjára Békés megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat vasárnapra zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. 

Nemrég írtunk arról, hogy a klímaváltozással az egyre gyakoribbá váló az ország melyik részeire lesz a legsúlyosabb hatással: 

link Forrás