A PDSZ a Nemzeti Tanévnyitó előtt tüntetett, ki akarták csavarni a kamerát az egyik tüntető kezéből

Több 444 videó?
Szeretném

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tiltakozó akciót szervezett a 10. Nemzeti Tanévnyitóra. A sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolát jelölték ki helyszínnek, ahol Kásler Miklós miniszter is felszólalt, készülhettek a vágóképek a gyerekekkel a 30 fokos hőségben.

A PDSZ molinóval és táblákkal ment a helyszínre, hogy felhívja a figyelmet az oktatásügyben uralkodó állapotokra. „Az akciót követően megtiltották a szakszervezet képviselőinek a részvételt” – írja a PDSZ.

A PDSZ közölte: a kormány félrevezeti a közvéleményt, elfedi a bajt az oktatásügyben, így a magyar állampolgárok összessége nem értesül kellő időben és mértékben azokról az égető gondokról, amik a magyar közszféra egészének a működőképességét, így az Emmihez tartozó ágazatokat is fenyegeti.

A PDSZ aktivistáit és az Országos Választmányának két tagját, köztük elnökét nem engedték be a nemzetinek mondott tanévnyitó rendezvényre. Először szóltak, hogy tegyék le a molinót, majd megtagadták a belépést. „Az egyik aktivista kezéből kicsavarták a mobiltelefont, majd a gyermekek jólétére hivatkozva a küszöbön megálljt parancsoltak” – írja a PDSZ, aminek az OV-elnöke, Szűcs Tamás, az iskola előtt ismertette a követeléseiket: önálló oktatási minisztériumot, a bérek rendezését, sztrájkjogtiprás leállítását.