A sárvári diákok olyan szerencsések voltak, hogy a nyár utolsó vasárnapját nem a vízparton, hanem Kásler Miklóssal tölthették

30 fok, hétfőn már iskola, a nyár utolsó vasárnapja. De a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában már ma megvolt a tanévnyitó. Ez az iskola volt ugyanis kijelölve a Nemzeti Tanévnyitó helyszínének, ahol Kásler Miklós miniszter is felszólalt, készülhettek a vágóképek. 

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Ami nem várhatott holnapig: Kásler bejelentette, hogy nemzetközileg is páratlan a magyar kormány családvédelmi programja. Továbbá: „a magyar kormány feladata és célja, hogy mindenben támogassa a gyermekeket nevelő családokat, a szorgalmasan tanuló diákokat és a hivatásukat odaadóan végző pedagógusokat”. Illetve: elkészült, és a következő tanévben bevezetik a klasszikus értékekre, de a legkorszerűbb módszerekre és eszközökre támaszkodó nemzeti alaptantervet és kerettantervet. Hogy ebben mi is van pontosan, azt még nem tudni, de végülis egy év múlva vezetik csak be. 

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Közben kijött a bővebben MTI-hír is. Ebből az derül ki, hogy Kásler hosszassan sorolta a kormány érdemeit, amit az oktatásért és a diákokért tett. Azt is mondta, hogy az oktatás, a nevelés és az erkölcs együttese képezi az önazonosságot, "annak a tudatát, hogy ki vagyok és miért vagyok". Illetve: "A sokgyökerű magyar nép a történelme során azért tudott fennmaradni, ismét és ismét megerősödni, megalkotni kultúráját, mert mindig visszatért ősei helyes útjára, magasztos eszmék vezérelték, és a helyes értékek mentén cselekedett". És milyen meglepetés, a tanévnyitón felszólalt a város fideszes polgármestere is. A rendezvényt „az iskola diákjainak műsora színesítette”.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.