Kocsis Máté: Provokáció, egyfajta szankció, hogy az EU a magyar határvédelmi költségek fele helyett csak 1 százalékot térít meg

2019 szeptember 1., vasárnap 7:48
261

Gyurcsány Ferencék semmibe veszik a magyar emberek két választáson és egy népszavazáson világossá tett akaratát a határvédelemről és a brüsszeli bevándorláspolitikáról – mondta Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című reggeli műsorában a 2016-os, érvénytelen kvótanépszavazásra utalva.

A Fidesz frakcióvezetőjét arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője nem támogatja, hogy az EU kifizesse Magyarországnak a határvédelem költségeit. (A Fidesz új, frappáns kampánya gyurcsányozásból és migránsozásból áll.) Kocsis szerint a magyar embereknek már nem meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc vagy a felesége „a legbrutálisabb nemzetellenes politikát” képviseli.

Szerinte Dobrev kijelentése is annak bizonyítéka, hogy a Gyurcsány vezette politikai tömb, az egész baloldal nem változtatott politikáján, „hiába döntöttek a magyarok az elmúlt választásokon egyértelműen, Gyurcsány Ferenc továbbra is folytatja az ámokfutását a bevándorlás, a kvóta és a határkerítés lebontása érdekében”. Szerinte Gyurcsányék érdekeltek abban, hogy Magyarországnak semmi se jusson.

Arról, hogy Gyurcsány Ferenc válaszul lehülyézte a Fidesz politikusait, és azt írta a Facebook-oldalán, „a franc se akarja lebontani a kerítést”, Kocsis Máté azt kérdezte, hogy akkor minek ment oda egy erővágóval, mikor épült a kerítés, miért gyűjtött a DK aláírást a betelepítési kvóta mellett, és miért nem szavazták meg az ezzel összefüggő alkotmánymódosítást. Szerinte nincs semmi meglepő abban, hogy „Gyurcsány Ferenc notórius hazudozó és azt is letagadja, amiről teljesen nyilvánvaló felvételek vannak”.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Fotó: 444

Kocsis azt mondta, „tájékoztató” kampányt indítanak azért, mert minden magyarnak joga van tudni, mit jelent a Gyurcsány Ferenc és felesége vezette baloldal politikája.

Kocsis Máté szerint akár provokációnak, egyfajta szankciónak is felfogható, hogy az EU a határvédelem költségeinek fele helyett csak egy százalékát téríti meg Magyarországnak.

Amikor Magyarország a határát védi, akkor a schengeni határt is védi, ez EU-s kötelezettsége. Ez az a szerződéses alap, ami miatt Magyarország azt gondolja, hogy a költségeket felerészben az EU-nak kellene állnia. Reményre ad okot, hogy ezt a kedvezőtlen ígéretet még a Juncker-féle bizottság tette, és az újonnan felálló bizottságnál újra meg kell nyitni a határvédelmi költségekkel kapcsolatos tárgyalásokat – mondta Kocsis Máté. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt