Letartóztatták azt a férfit, aki egy ráckevei tömegverekedésben vasvillával szúrta fejbe a haragosát

bűnügy
2019 szeptember 01., 12:35

Elrendelte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít - írja az MTI.

A törvény közleménye szerint csütrötök este két ráckevei család tagjai különféle ütlegekkel felszerelve megjelentek egy szintén ráckevei család háza előtt, és rátámadtak az ott élőkre. A most letartóztatott 53 éves gyanúsított a verekedés során egy vasvillával fejbe szúrta a sértettet, aki agysérüléssel és a jobb végtagok részleges bénulásával járó nyílt koponyatörést szenvedett.

A verekedés közben egy kisteherautóról a támadók további vascsöveket, kardokat és ütlegeket vettek magukhoz. A ház előtt mintegy 15 percig tartó tömegverekedés alakult ki, amelyben a gyanúsított egészen a rendőrség megérkezéséig aktívan részt vett. A gyanúsított a verekedés után a helyszínt elhagyta, később könnyű sérüléseinek ellátására kórházba ment.

A rendőrök a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen fékezték meg a tömegverekedést, öt férfit fogtak el. Az M1 szerint a viszály hátterében drogügy állhatott. A Blikk arról írt, hogy az egyik társaság kábítószert adott el a másiknak, a szertől azonban valaki rosszul lett, és veréssel torolták meg a rossz minőségű anyagot.

A vasvillával megszúrt, életveszélyes állapotban lévő férfihez mentőhelikoptert kellett hívni. Összesen 9 sérültet láttak el.

link Forrás

A most letartóztatott férfi esetében az ügyészség erdetileg azt állította meg, hogy amit tett, az életveszélyt okozó testi sértés, és csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas. A bíróság az indítványt megvizsgálta, a gyanúsítottat meghallgatta. Az ügyészi indítványtól eltérően a bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsított cselekménye alkalmas lehet akár emberölés kísérletének a megállapítására is.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását azért rendelte el egy hónapra, mert álláspontja szerint a bűncselekmény jellege és kimagasló tárgyi súlya, a gyanúsított személyi körülményei miatt alappal lehet tartani a szökéstől, elrejtőzéstől, a tanúk befolyásolásától, ezáltal a bizonyítás megnehezítésétől, valamint a bűnismétlés veszélyétől.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, ezért az nem végleges, de végrehajtható - áll a közleményben.

A többiek ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás.