Egy ausztrál férfi egy drónon lógva horgászott

A hatóságok vizsgálatot indítottak egy videó alapján, amin egy ausztrál férfi sörrel a kezében, egy kerti széken ülve lóg egy drónon, és a levegőből horgászik egy tó fölött, bár az ABC szerint nem világos, hogy házilag barkácsolt drónnal Ausztráliában legális-e egy kicsit a levegőbe emelkedni.

A Victoria államban készült videón látszik, hogy a tónál tilos üzemanyaggal közlekedő járművet használni, de a fickó egy elektromos drónnal emelkedik a levegőbe. Sam Foreman – akit egy maszkos társa tart távirányítóval a levegőben – halat is fogott a tóból.

A drón állítólag 20 ezer dollárba került, 12 motor és 25 elem hajtja, és 70 cm-es propellerek tartják a levegőben.

A légügyi hatóság szerint Ausztráliában ez volt az első eset, hogy egy nagy házi drónnal ember emelkedett a magasba, de nem ajánlják senkinek, mert nagyon balesetveszélyes, több okból is kockázatos.

Fotó: UAV Me/Facebook

A hatóságok vizsgálják az esetet, ha úgy találják, hogy szabálysértés történt, több mint 10 ezer dollárra is bírságolhatják a férfit. (ABC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.