Egy ausztrál férfi egy drónon lógva horgászott

utazás
2019 szeptember 02., 12:11
comments 75

A hatóságok vizsgálatot indítottak egy videó alapján, amin egy ausztrál férfi sörrel a kezében, egy kerti széken ülve lóg egy drónon, és a levegőből horgászik egy tó fölött, bár az ABC szerint nem világos, hogy házilag barkácsolt drónnal Ausztráliában legális-e egy kicsit a levegőbe emelkedni.

link Forrás

A Victoria államban készült videón látszik, hogy a tónál tilos üzemanyaggal közlekedő járművet használni, de a fickó egy elektromos drónnal emelkedik a levegőbe. Sam Foreman – akit egy maszkos társa tart távirányítóval a levegőben – halat is fogott a tóból.

A drón állítólag 20 ezer dollárba került, 12 motor és 25 elem hajtja, és 70 cm-es propellerek tartják a levegőben.

A légügyi hatóság szerint Ausztráliában ez volt az első eset, hogy egy nagy házi drónnal ember emelkedett a magasba, de nem ajánlják senkinek, mert nagyon balesetveszélyes, több okból is kockázatos.

photo_camera Fotó: UAV Me/Facebook

A hatóságok vizsgálják az esetet, ha úgy találják, hogy szabálysértés történt, több mint 10 ezer dollárra is bírságolhatják a férfit. (ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.