Egy ausztrál férfi egy drónon lógva horgászott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hatóságok vizsgálatot indítottak egy videó alapján, amin egy ausztrál férfi sörrel a kezében, egy kerti széken ülve lóg egy drónon, és a levegőből horgászik egy tó fölött, bár az ABC szerint nem világos, hogy házilag barkácsolt drónnal Ausztráliában legális-e egy kicsit a levegőbe emelkedni.

A Victoria államban készült videón látszik, hogy a tónál tilos üzemanyaggal közlekedő járművet használni, de a fickó egy elektromos drónnal emelkedik a levegőbe. Sam Foreman – akit egy maszkos társa tart távirányítóval a levegőben – halat is fogott a tóból.

A drón állítólag 20 ezer dollárba került, 12 motor és 25 elem hajtja, és 70 cm-es propellerek tartják a levegőben.

A légügyi hatóság szerint Ausztráliában ez volt az első eset, hogy egy nagy házi drónnal ember emelkedett a magasba, de nem ajánlják senkinek, mert nagyon balesetveszélyes, több okból is kockázatos.

Fotó: UAV Me/Facebook

A hatóságok vizsgálják az esetet, ha úgy találják, hogy szabálysértés történt, több mint 10 ezer dollárra is bírságolhatják a férfit. (ABC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.