Egy ausztrál férfi egy drónon lógva horgászott

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A hatóságok vizsgálatot indítottak egy videó alapján, amin egy ausztrál férfi sörrel a kezében, egy kerti széken ülve lóg egy drónon, és a levegőből horgászik egy tó fölött, bár az ABC szerint nem világos, hogy házilag barkácsolt drónnal Ausztráliában legális-e egy kicsit a levegőbe emelkedni.

A Victoria államban készült videón látszik, hogy a tónál tilos üzemanyaggal közlekedő járművet használni, de a fickó egy elektromos drónnal emelkedik a levegőbe. Sam Foreman – akit egy maszkos társa tart távirányítóval a levegőben – halat is fogott a tóból.

A drón állítólag 20 ezer dollárba került, 12 motor és 25 elem hajtja, és 70 cm-es propellerek tartják a levegőben.

A légügyi hatóság szerint Ausztráliában ez volt az első eset, hogy egy nagy házi drónnal ember emelkedett a magasba, de nem ajánlják senkinek, mert nagyon balesetveszélyes, több okból is kockázatos.

Fotó: UAV Me/Facebook

A hatóságok vizsgálják az esetet, ha úgy találják, hogy szabálysértés történt, több mint 10 ezer dollárra is bírságolhatják a férfit. (ABC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.