Egy ausztrál férfi egy drónon lógva horgászott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hatóságok vizsgálatot indítottak egy videó alapján, amin egy ausztrál férfi sörrel a kezében, egy kerti széken ülve lóg egy drónon, és a levegőből horgászik egy tó fölött, bár az ABC szerint nem világos, hogy házilag barkácsolt drónnal Ausztráliában legális-e egy kicsit a levegőbe emelkedni.

A Victoria államban készült videón látszik, hogy a tónál tilos üzemanyaggal közlekedő járművet használni, de a fickó egy elektromos drónnal emelkedik a levegőbe. Sam Foreman – akit egy maszkos társa tart távirányítóval a levegőben – halat is fogott a tóból.

A drón állítólag 20 ezer dollárba került, 12 motor és 25 elem hajtja, és 70 cm-es propellerek tartják a levegőben.

A légügyi hatóság szerint Ausztráliában ez volt az első eset, hogy egy nagy házi drónnal ember emelkedett a magasba, de nem ajánlják senkinek, mert nagyon balesetveszélyes, több okból is kockázatos.

Fotó: UAV Me/Facebook

A hatóságok vizsgálják az esetet, ha úgy találják, hogy szabálysértés történt, több mint 10 ezer dollárra is bírságolhatják a férfit. (ABC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.