Egymásnak ment két utasszállító a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren

baleset
2019 szeptember 03., 16:36
comments 124

Egymásnak ütközött két utasszállító a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren, a kifutópályára tartó két gép szárnya egymásba akadt, és megsérült – közölte az Interfax orosz hírügynökség. A balesetben senki sem sérült meg. A koccanásról készült képeken a földön törmelékdarabokat lehetett látni.

Repülőgépek a Seremetyjevo-repülőtéren 2019. augusztus 14-én.
photo_camera Repülőgépek a Seremetyjevo-repülőtéren 2019. augusztus 14-én. Fotó: Kirill Kallinyikov/Szputnyik

Az egyik gép Pekingbe indult volna, míg a másik éppen nem szállított utasokat. Az Aeroflot orosz légitársaság balesetet szenvedett Airbus A330-300 típusú repülőgépéről leszállított utasok végül egy cseregéppel indulhattak el az úti céljuk felé.

Nem ez volt ma az egyetlen baleset

Lezuhant az orosz légierő egy Szu-25B típusú kiképző repülőgépe az észak-kaukázusi Sztavropoli területen, a két pilóta katapultált, őket helikopterről keresik – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A kiképzés során a repülőgép nem szállított hadianyagot, és lakatlan területre zuhant, ezért a földön nem keletkeztek károk.

A Szu-25B típusú kiképző gépeket 1986 óta gyártják Ulan Udében, ilyen repülőből kb. 300 darabot szereltek össze. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.