Egymásnak ment két utasszállító a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egymásnak ütközött két utasszállító a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren, a kifutópályára tartó két gép szárnya egymásba akadt, és megsérült – közölte az Interfax orosz hírügynökség. A balesetben senki sem sérült meg. A koccanásról készült képeken a földön törmelékdarabokat lehetett látni.

Repülőgépek a Seremetyjevo-repülőtéren 2019. augusztus 14-én.Fotó: Kirill Kallinyikov/Szputnyik

Az egyik gép Pekingbe indult volna, míg a másik éppen nem szállított utasokat. Az Aeroflot orosz légitársaság balesetet szenvedett Airbus A330-300 típusú repülőgépéről leszállított utasok végül egy cseregéppel indulhattak el az úti céljuk felé.

Nem ez volt ma az egyetlen baleset

Lezuhant az orosz légierő egy Szu-25B típusú kiképző repülőgépe az észak-kaukázusi Sztavropoli területen, a két pilóta katapultált, őket helikopterről keresik – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A kiképzés során a repülőgép nem szállított hadianyagot, és lakatlan területre zuhant, ezért a földön nem keletkeztek károk.

A Szu-25B típusú kiképző gépeket 1986 óta gyártják Ulan Udében, ilyen repülőből kb. 300 darabot szereltek össze. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.