Brexit: az ellenzék nem szavazza meg az előrehozott választást, Johnsonnak eszében sincs lemondani

külföld
2019 szeptember 06., 12:08
comments 198

A Brexit kezd egy igazán jó sitcomra hasonlítani. Ahogy a tévés vígjátéksorozatokban, úgy itt sem fejlődik semmit a főszereplők karaktere, mindenki stabilan hozza a tőle elvárható figurát. Pénteken például az ellenzéki pártok megállapodtak, hogy október 17-e, a Brexit aktuális, október 31-i határideje előtti utolsó EU-csúcs előtt nem hajlandók megszavazni az előrehozott választások kiírását, míg az éppen Skóciát járó Boris Johnson pedig közölte, hogy esze ágában sincs lemondani addig, amíg nem teljesíti három ígéretét: kilépteti Nagy-Britanniát az EU-ból; egyesíti pártját, amiből éppen a héten rúgott ki 21 lázadó képviselőt, illetve választásokon, amiket kiíratni se tud, legyőzi a Munkáspárt vezérét, Jeremy Corbynt.

Pedig a jelenlegi helyzetben nem igazán látszik más megoldás, mint a kormány lemondása vagy a parlament feloszlatása:

  • Johnson elveszítette többségét a parlamentben;
  • amely éppen törvénnyel próbálja megakadályozni, hogy Johnson október 31-én akár megállapodás nélkül is kilépjen az EU-ból.

Ezt a patthelyzetet oldhatná fel akár az előrehozott választás, akár Johnson lemondása, amivel vagy kiprovokálhatja az előrehozott választást, vagy lehetőséget ad a megállapodás nélküli kilépés ellenzőinek a kormányalakításra. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.