Na, vajon mivel repült át Podgoricába a Demográfiai Csúcsról Orbán Viktor?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Az OE-LEM 2019. május 10-én, Bordeaux felett.Fotó: Dylan Agbagni / Flickr - közkincs

Egyik lába itt, másik ott, Orbán Viktor csütörtök délelőtt még a Várkert Bazárban keresztelt át polgárháborúvá két világ, ismétlem, világháborút, este viszont már a balkáni történelem nagy túlélője, a hatalomból három évtizede gyakorlatilag kirobbanthatatlan Milo Đukanović montenegrói miniszterelnök társaságában nézze a helyszínen, ahogy a tartalékos magyar válogatott egy jelentéktelen barátságos meccsen kikap a vendéglátó Montenegró csapatától.

Ezek alapján gyanítható, hogy a miniszterelnök nem közúton (autóval csaknem 11 óra az út) vagy vasúton (az Elvira nem is tudja felfogni Podgoricát, mint célállomást) tette meg az utat, hanem repülővel.

De vajon milyennel? Biztosat nem állíthatunk, de az Átlátszó azért lecsekkolta a legendás osztrák magángép, az OE-LEM lajstromú, rendszerint a neres potentátok tartózkodási helyei körül felbukkanó Bombardier Global 6000 típusú bizniszjet repülési információit. Hogy, hogy nem, a gép az adatok szerint csütörtök délután háromkor Budapestről szállt fel, és négy körül Podgoricában landolt.

Orbán Viktor egy időben nem is tagadta, hogy magángéppel szokott meccsekre repülni, de a nyáron párszor látványosan Wizzairrel utazott, amikor kezdett kellemetlenné válni a téma.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.