Na, vajon mivel repült át Podgoricába a Demográfiai Csúcsról Orbán Viktor?

POLITIKA
2019 szeptember 06., 09:43
comments 161
Az OE-LEM 2019. május 10-én, Bordeaux felett.
photo_camera Az OE-LEM 2019. május 10-én, Bordeaux felett. Fotó: Dylan Agbagni / Flickr - közkincs

Egyik lába itt, másik ott, Orbán Viktor csütörtök délelőtt még a Várkert Bazárban keresztelt át polgárháborúvá két világ, ismétlem, világháborút, este viszont már a balkáni történelem nagy túlélője, a hatalomból három évtizede gyakorlatilag kirobbanthatatlan Milo Đukanović montenegrói miniszterelnök társaságában nézze a helyszínen, ahogy a tartalékos magyar válogatott egy jelentéktelen barátságos meccsen kikap a vendéglátó Montenegró csapatától.

Ezek alapján gyanítható, hogy a miniszterelnök nem közúton (autóval csaknem 11 óra az út) vagy vasúton (az Elvira nem is tudja felfogni Podgoricát, mint célállomást) tette meg az utat, hanem repülővel.

De vajon milyennel? Biztosat nem állíthatunk, de az Átlátszó azért lecsekkolta a legendás osztrák magángép, az OE-LEM lajstromú, rendszerint a neres potentátok tartózkodási helyei körül felbukkanó Bombardier Global 6000 típusú bizniszjet repülési információit. Hogy, hogy nem, a gép az adatok szerint csütörtök délután háromkor Budapestről szállt fel, és négy körül Podgoricában landolt.

Orbán Viktor egy időben nem is tagadta, hogy magángéppel szokott meccsekre repülni, de a nyáron párszor látványosan Wizzairrel utazott, amikor kezdett kellemetlenné válni a téma.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.