Mindenki elismerte, hogy kapott a spanyol bundapénzből, kivéve a magyar focistát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ártatlannak vallotta magát Pintér Ádám, az MTK futballistája a zaragozai spanyol bundabotrányban, írja a Nemzeti Sport. A vád szerint a Zaragoza összesen 950 ezer euró prémiumot utalt a játékosoknak és az edzőknek egy 2011-es Levante-Zaragoza élvonalbeli meccs előtt. Ők ezt aztán készpénzben visszajuttatták Agapito Iglesias klubelnöknek, lehetőséget adva ezzel az ellenfél megvesztegetésére. 

A Zaragoza 18 érintett focistájából és edzőjéből 17-en elismerték, hogy kaptak a prémiumból, de mindannyian tagadták, hogy tudomásuk lett volna róla, miért kell készpénzben visszafizetniük. Pintér Ádám az egyetlen kivétel, aki a hétfői, valenciai tárgyaláson azt sem ismerte el, hogy kapott volna a pénzből. „Egyetlen csapattársam sem beszélt nekem erről. Nem tudtam semmit” - üzente Pintér az ügyvédjén keresztül. 

A 2010-11-es idény utosó fordulójában a Zaragoza 2-1-re nyert a Levante otthonában, amivel kiharcolták a bentmaradást. A meccs hivatalos statisztikái szerint a Levante egész évben aznap játszott a legrosszabbul. A spanyol törvények szerint az ügy végül bűnösnek talált szereplői hat hónap és két év közötti börtönbüntetést kaphatnak.

Pintér - aki nem lépett pályára azon a meccsen - 2013-ban igazolt el a Zaragozából, azóta játszott Oroszországban, Görögországban, Németországban és a Ferencvárosban is, most pedig az MTK-ban focizik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.