Lezsák emberei fideszes logó nélkül indulnak Kiskunfélegyházán

2019 szeptember 10., kedd 15:16

Úgy tűnik, nem múlt el nyomtalanul az öt évvel ezelőtti kormánypárti belháború Kiskunfélegyházán, ahol a szavazók hiába keresik majd október 13-án a Fideszt, a jelenlegi polgármester, Csányi József inkább Lezsák Sándor külön bejáratú szervezetével, a Nemzeti Fórummal indul.

Öt évvel ezelőtt nagy meglepetést okozott a 30 ezres alföldi városban, hogy hogy Lezsák a körzet országgyűlési képviselőjeként nem Kapus Krisztián fideszes polgármester mögé állt be, hanem a saját szervezetével Csányit indította ellene. Kapus ugyanis 2010 után olyan tempóval végezte a politikai tisztogatásokat, hogy az már a helyi fideszeseket is elérte, ami miatt egyre többen hagyták ott a párt helyi szervezetét. Végül az önkormányzati választásokra Kiskunfélegyházán előállt az a helyzet, hogy a Fidesszel szövetséget kötő Nemzeti Fórum győzte le a helyi Fideszt. Később Lezsák Orbán Viktornak azzal magyarázta az incidenst, hogy nem a Fideszt akarta megverni, csak kármentést végzett.

Lezsák Sándor és Csányi József Fotó: Csányi József/Facebook

A félegyházi Fidesz azonban máig nem heverte ki a 2014-es gyomrost, legalábbis Csányi és a jelenlegi vezetést támogató jelöltek neve mellett most sincs ott a kormánypártok logója, hivatalosan csak a Nemzeti Fórum támogatja őket. Még Vakulya László helyi Fidesz-elnök sem fideszes színekben indul. Ettől függetlenül azért Csányi József polgármesterként nem ugrott el a Fidesz elől:

Ezek után még furább, hogy idén sem szerettek volna fideszes logóval indulni.  

Fotó: Választás.hu

A helyzet a 2014-hez képest annyival egyszerűbb, hogy most a Fidesz nem indít ellenjelöltet. Közben látszólag az ellenzéki pártok is eltűntek a városból: a nemrég momentumossá vált Nagy Blanka például a Veled a Városunkért Egyesület színeiben indul képviselőjelöltként.