Két laptopot vitt el a rendőrség Pikóék 8. kerületi kampányközpontjából

Egy nem is érintett önkéntes és Udvarhelyi Tessza kampányfőnök laptopját foglalta le a rendőrség a tegnapi házkutatáson, mondta Pikó András, a VIII. kerület ellenzéki polgármester-jelöltje az Index kérdésére.  A rendőrség azután szállt ki az ellenzéki kampányközpontba, hogy a Magyar Nemzet hétfőn egy nem nyilvános fénykép alapján azzal vádolta meg Pikó kampánystábját, hogy az ajánlóíveket szereplő választói adatokból adatbázist építenek. A cikk alapján aztán a fideszes többségű helyi választási bizottság feljelentést is tett, de Pikóék tagadják, hogy csaltak volna.

A házkutatás után az MSZP közleményt adott ki, azt írták, a rendőrség politikai nyomásra hajtotta végre az akciót, és más esetekben, amikor fideszes ügyek látnak napvilágot, a rendőrök nem mozdulnak. Pikó András szerint is politikai indítéka lehet az akciónak, a jelölt azt mondta:

„Tegnap személyesen is megtapasztaltam Sára programjának lényegét: Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és a rendőrség nem politikai megrendelésre dolgozik, szerinte az lett volna furcsa, ha egy ilyen gyanú alapján nem indul eljárás.