Két laptopot vitt el a rendőrség Pikóék 8. kerületi kampányközpontjából

POLITIKA
2019 szeptember 12., 13:35
comments 189

Egy nem is érintett önkéntes és Udvarhelyi Tessza kampányfőnök laptopját foglalta le a rendőrség a tegnapi házkutatáson, mondta Pikó András, a VIII. kerület ellenzéki polgármester-jelöltje az Index kérdésére. A rendőrség azután szállt ki az ellenzéki kampányközpontba, hogy a Magyar Nemzet hétfőn egy nem nyilvános fénykép alapján azzal vádolta meg Pikó kampánystábját, hogy az ajánlóíveket szereplő választói adatokból adatbázist építenek. A cikk alapján aztán a fideszes többségű helyi választási bizottság feljelentést is tett, de Pikóék tagadják, hogy csaltak volna.

A házkutatás után az MSZP közleményt adott ki, azt írták, a rendőrség politikai nyomásra hajtotta végre az akciót, és más esetekben, amikor fideszes ügyek látnak napvilágot, a rendőrök nem mozdulnak. Pikó András szerint is politikai indítéka lehet az akciónak, a jelölt azt mondta:

„Tegnap személyesen is megtapasztaltam Sára programjának lényegét: Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és a rendőrség nem politikai megrendelésre dolgozik, szerinte az lett volna furcsa, ha egy ilyen gyanú alapján nem indul eljárás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.