Lángolt egy ház tetőtere a 13. kerületben

Kigyulladt a 13. kerületben egy épülő ház. A Katasztrófavédelem az alábbi közleményt adta ki:

Tűz keletkezett egy emeletes ház tetőterében a főváros XIII. kerületében, a Gidófalvy Lajos utcában. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.

Az Index szerint 5 óra után néhány perccel sikerült is eloltani a tüzet. A Katasztrófavédelem közleménye szerint egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű tető szigetelése égett teljes terjedelmében, egy építés alatt álló, lakatlan épületben. A helyszínen az egységek tizenegy darab gázpalackot találtak, hűtésük folyamatban van.

Fotó: Olvasónk

A tűz közelebbről látszik László videóján.

A tűz helye térképen:

Fotó: Olvasónk
Messziről is látszikFotó: Olvasónk

A helyszínen lévő szemtanúk szerint a lángok is emeletnyi magasak voltak, és a Cordia egyik épülő házának teteje égett. A cég az Indexnek ezt írta:  „a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben kigyulladt”, de a lángok nem terjedtek tovább. 

Fotó: Olvasónk

A képek alapján az építkezésen munkások is tartózkodtak, de a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzben nem sérült meg senki.


Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk, Ági

Ádám videója is messziről örökítette meg a tüzet:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.