Lángolt egy ház tetőtere a 13. kerületben

tűz
2019 szeptember 12., 12:34
comments 144

Kigyulladt a 13. kerületben egy épülő ház. A Katasztrófavédelem az alábbi közleményt adta ki:

Tűz keletkezett egy emeletes ház tetőterében a főváros XIII. kerületében, a Gidófalvy Lajos utcában. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.

Az Index szerint 5 óra után néhány perccel sikerült is eloltani a tüzet. A Katasztrófavédelem közleménye szerint egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű tető szigetelése égett teljes terjedelmében, egy építés alatt álló, lakatlan épületben. A helyszínen az egységek tizenegy darab gázpalackot találtak, hűtésük folyamatban van.

photo_camera Fotó: Olvasónk

A tűz közelebbről látszik László videóján.

link Forrás

A tűz helye térképen:

photo_camera Fotó: Olvasónk
photo_camera Messziről is látszik Fotó: Olvasónk

A helyszínen lévő szemtanúk szerint a lángok is emeletnyi magasak voltak, és a Cordia egyik épülő házának teteje égett. A cég az Indexnek ezt írta:  „a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben kigyulladt”, de a lángok nem terjedtek tovább. 

photo_camera Fotó: Olvasónk

A képek alapján az építkezésen munkások is tartózkodtak, de a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzben nem sérült meg senki.

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás


photo_camera Fotó: Olvasónk
photo_camera Fotó: Olvasónk, Ági

Ádám videója is messziről örökítette meg a tüzet:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.