Nem engedték a saját lábán besétálni a bíróságra G-Rast

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerdán derült ki, hogy a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a G-Ras művésznéven ismert énekes és aktivista, Komáromy Gergely ellen. A leginkább a Városliget beépítése körüli tüntetésekről ismert G-Ras szerdán azt mondta, fogalma sincs, miért keresi a rendőrség, ő maga is csak annyit tud, ami a körözésben szerepel: garázdaság. Ezzel sokkal okosabb persze senki nem lett, a magyar jog ugyanis eléggé tágan értelmezi a garázdaság fogalmát.

Csütörtökön Komáromy a Facebookon élőben közvetítette volna, ahogyan besétál a Markó utcai bíróságra, ahová az idézése szólt. A videón azt mondja, az ügy valószínűleg egy 2017-es csoportos garázdaság lehet, és azért indult ellene eljárás, mert a társaival együtt a városligeti fákat szerette volna megvédeni a kivágástól.

De nem sokkal azelőtt, hogy a bíróság épületébe lépett volna, rendőrök szólították meg. Személyigazolványt kértek tőle, azt mondták, általános ellenőrzés, majd nem sokkal később azt, hogy élő körözés van kiadva Komáromy ellen.

Ezután a rendőrök elfogták, és bevitték az néhány sarokkal arrébb lévő V. kerületi kapitányságra. Hiába mondta, hogy a bíróságra kell jönnie, a rendőröket nem érdekelte, azt mondták, nekik el kell őt vinniük a rendőrségre. Komáromy videóján látszik is, ahogyan autóba ültetik és elszállítják, majd a kapitányságon rabosítják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.