Nem engedték a saját lábán besétálni a bíróságra G-Rast

POLITIKA
2019 szeptember 12., 13:21
comments 440

Szerdán derült ki, hogy a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a G-Ras művésznéven ismert énekes és aktivista, Komáromy Gergely ellen. A leginkább a Városliget beépítése körüli tüntetésekről ismert G-Ras szerdán azt mondta, fogalma sincs, miért keresi a rendőrség, ő maga is csak annyit tud, ami a körözésben szerepel: garázdaság. Ezzel sokkal okosabb persze senki nem lett, a magyar jog ugyanis eléggé tágan értelmezi a garázdaság fogalmát.

Csütörtökön Komáromy a Facebookon élőben közvetítette volna, ahogyan besétál a Markó utcai bíróságra, ahová az idézése szólt. A videón azt mondja, az ügy valószínűleg egy 2017-es csoportos garázdaság lehet, és azért indult ellene eljárás, mert a társaival együtt a városligeti fákat szerette volna megvédeni a kivágástól.

De nem sokkal azelőtt, hogy a bíróság épületébe lépett volna, rendőrök szólították meg. Személyigazolványt kértek tőle, azt mondták, általános ellenőrzés, majd nem sokkal később azt, hogy élő körözés van kiadva Komáromy ellen.

link Forrás

Ezután a rendőrök elfogták, és bevitték az néhány sarokkal arrébb lévő V. kerületi kapitányságra. Hiába mondta, hogy a bíróságra kell jönnie, a rendőröket nem érdekelte, azt mondták, nekik el kell őt vinniük a rendőrségre. Komáromy videóján látszik is, ahogyan autóba ültetik és elszállítják, majd a kapitányságon rabosítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.