Egymással szemben haladt két vonat Pécel és Rákos között

Péntek reggel meg kellett állítani a Pécelről Budapestre tartó S80-as vonatot a peron végénél, mivel a vonalon egy másik vonat jött vele szemben. A MÁV közleménye szerint azt történt, hogy péntek reggel háromnegyed 7-kor Pécel állomás előtt egy G80-as vonat nem állt meg a számára a továbbhaladást tiltó jelzőnél, hanem csak 60 méterrel később állította meg a vonatot az automata vonatbefolyásoló berendezés. Ezért kellett megállítani a péceli járatot is, a társaság szerint a két vonat „egymástól biztonságos távolságra, 700 méterre” állt meg.

Mivel az incidens körülményeit a helyszínen vizsgálják, a délelőtti órákban szünetel a vonatközlekedés Rákos és Pécel között. Addig a péceli vonatok helyett pótlóbuszok viszik az utasokat Rákos és Pécel között is, ezek a pótlóbuszok Rákos és Pécel között nem állnak meg. A vasúti bérleteket a BKK 169E buszjáratán elfogadják Pécel és Rákos vasútállomás között. Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep és Rákosliget állomás a 169E buszokkal érhető el.

A Keleti pályaudvar és Rákos között közlekednek az S80-as és G80-as vonatok. A péceli vonalon péntek délelőtt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni. (Mávinform