Tarlós szerint félremagyarázzák szavait arról, hogy el kell viselni a szellemi fogyatékosokat

"Ne provokáljon, viszonthallásra" - csapta rá a telefont Tarlós István a Népszava újságírójára, amikor az pénteki kijelentéséről, miszerint "Magyarországon ma elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni" kérdezte volna annak apropóján, hogy az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) közleményben jelezte, hogy az ilyen megnyilatkozások egy közszereplőtől elég megfontolatlanok, hiszen csak mélyítik a fogyatékkal élőkkel szembeni érzéseket.

De miután rácsapta a telefont, bősz SMS-ezgetésbe kezdett az újságíróval. Így aztán megtudtuk, hogy érzése szerint a Népszava újságírója már a kérdéssel is heccelni próbálta. ezután közölte, hogy semmi baja az értelmi fogyatékosokkal, majd ugyanezzel a lendülettel Tordai Bencére terelte a szót, akit pénteken lefogyatékosozott. Ma is sikerült neki. "Arra utaltam, Tordai talán nincs ítélőképessége 100 százalékos tudatában" - írta, bár talán nem arra gondolt, hogy Tordai nincs tudatában ítélőképességének.

Ezután közölte, hogy ha szavaival megbántotta az értelmi fogyatékosokat, akkor elnézést kér, de szerinte nyilvánvaló, hogy félremagyarázták szavait. Sajnos azt nem fejtette ki, hogy miben és mennyiben magyarázták félre azt, hogy a szellemi fogyatékos kifejezést sértésként használta, miküzben ő maga egy megafonba üvöltözött.