Tarlós szerint félremagyarázzák szavait arról, hogy el kell viselni a szellemi fogyatékosokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Ne provokáljon, viszonthallásra" - csapta rá a telefont Tarlós István a Népszava újságírójára, amikor az pénteki kijelentéséről, miszerint "Magyarországon ma elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni" kérdezte volna annak apropóján, hogy az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) közleményben jelezte, hogy az ilyen megnyilatkozások egy közszereplőtől elég megfontolatlanok, hiszen csak mélyítik a fogyatékkal élőkkel szembeni érzéseket.

De miután rácsapta a telefont, bősz SMS-ezgetésbe kezdett az újságíróval. Így aztán megtudtuk, hogy érzése szerint a Népszava újságírója már a kérdéssel is heccelni próbálta. ezután közölte, hogy semmi baja az értelmi fogyatékosokkal, majd ugyanezzel a lendülettel Tordai Bencére terelte a szót, akit pénteken lefogyatékosozott. Ma is sikerült neki. "Arra utaltam, Tordai talán nincs ítélőképessége 100 százalékos tudatában" - írta, bár talán nem arra gondolt, hogy Tordai nincs tudatában ítélőképességének.

Ezután közölte, hogy ha szavaival megbántotta az értelmi fogyatékosokat, akkor elnézést kér, de szerinte nyilvánvaló, hogy félremagyarázták szavait. Sajnos azt nem fejtette ki, hogy miben és mennyiben magyarázták félre azt, hogy a szellemi fogyatékos kifejezést sértésként használta, miküzben ő maga egy megafonba üvöltözött.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.